Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Jubelende Marko neemt Ferrari-'cadeautje' dankbaar in ontvangst: "Godzijdank"

Helmut Marko zag hoe Max Verstappen en Sergio Perez tezamen de eerste startrij voor de Formule 1 Grand Prix van Japan claimen, een zeldzaamheidje. Verder naar achteren nam Marko dankbaar een Ferrari-cadeautje in ontvangst.

Verstappen Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko haalt na afloop van de kwalificatie voor de Formule Grand Prix van Japan opgelucht adem. Niet zozeer vanwege het kwalificatieresultaat van zijn beide coureurs, als wel vanwege de mispeer van Ferrari. Charles Leclerc kwam immers niet verder dan P8, dat terwijl Marko de Monegask had aangemerkt als een serieuze bedreiging.

"Leclerc staat relatief verder naar achteren. Godzijdank, want in de longruns (op vrijdag, red.) was hij de snelste. Ik denk dan ook dat de race een strijd gaat worden tussen McLaren, Ferrari en onszelf", zo meldt hij in gesprek met ORF.

Ook hij lijkt er dus niet gerust op dat Red Bull 'wel even' bij de concurrentie wegrijdt, al klinkt het als het gaat over de coureurs en de updates waarmee ze dit weekend rijden één en al lof.

"Het belangrijkste dit weekend is dat de updates meteen goed werken en dat we goed zijn geslaagd in het finetunen van de setup. Dat maakt dat we nu één en twee staan. Het is lang geleden dat Perez op die eerste startrij stond, daarvoor moet ik flink in mijn geheugen graven."

Het onderlinge verschil daarbij was minimaal. De vraag luidt dan ook of Verstappen misschien wel tegenviel of Perez beter was dan verwacht: "Ik denk dat Perez beter was dan verwacht, zeker na zijn slechte weekend vorig jaar alhier. Hij is sindsdien beter geworden."

Een één-twee dus, 'slechts' de derde voor Red Bull in zes jaar tijd. Dat het gebeurt is mooi, maar Marko vindt het vooral mooi dat het op Suzuka gebeurt, waarbij hij zich nog maar eens lovend uitlaat over Perez. "Uitgerekend hier op dit circuit wat toch een echt rijderscircuit is. De bochten van sector één behoren tot de snelste bochten en daarin kon Perez Max heel goed bijhouden."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"