Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jubelstemming bij Toro Rosso over nieuwe Honda-motor

Bij Toro Rosso schroefde men de versie 3-motor van Honda weer achterin de STR13, tot grote tevredenheid van iedereen binnen het team. Honda maakt vooralsnog de hoge verwachtingen meer dan waar.

Bij Toro Roso komt met woorden tekort om de progressie van de Honda-motor te typeren. Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe is tevreden met wat hij ziet: "De data die de nieuwe versie 3-motor produceert ziet er veelbelovend uit. Het bevestigt dat we met het finetunen waar we sinds Sotsji mee bezig zijn geweest, zijn vruchten afwerpt." Waar men er in Rusland voor moest kiezen om terug te grijpen naar de versie 2-motor, houdt men in Japan vast aan de nieuwste specificatie Honda-krachtbron: "De motor past nu perfect in het chassis. Er valt makkelijker mee te rijden en de prestaties zijn duidelijk weer wat verbeterd. De aanpassingen die we hebben doorgevoerd, hebben het gewenste effect. We kunnen met deze motor de strijd met de concurrentie aan", zo vult chief race engineer Jonathan Eddols Tanabe aan."

Brendon Hartley voldeed in de vrije trainingen aan de hooggespannen verwachtingen van de motor door in de top tien te eindigen. Ook hij is tevreden: "We werken met een erg goed gevoel toe naar de dag van morgen."

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami