© Toro Rosso

Nieuwsoverzicht

Jubelstemming bij Toro Rosso over nieuwe Honda-motor

05 okt. 2018 14:33 Jan van der Burgt 0 reacties
Bij Toro Rosso schroefde men de versie 3-motor van Honda weer achterin de STR13, tot grote tevredenheid van iedereen binnen het team. Honda maakt vooralsnog de hoge verwachtingen meer dan waar.

Bij Toro Roso komt met woorden tekort om de progressie van de Honda-motor te typeren. Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe is tevreden met wat hij ziet: "De data die de nieuwe versie 3-motor produceert ziet er veelbelovend uit. Het bevestigt dat we met het finetunen waar we sinds Sotsji mee bezig zijn geweest, zijn vruchten afwerpt."

Waar men er in Rusland voor moest kiezen om terug te grijpen naar de versie 2-motor, houdt men in Japan vast aan de nieuwste specificatie Honda-krachtbron: "De motor past nu perfect in het chassis. Er valt makkelijker mee te rijden en de prestaties zijn duidelijk weer wat verbeterd. De aanpassingen die we hebben doorgevoerd, hebben het gewenste effect. We kunnen met deze motor de strijd met de concurrentie aan", zo vult chief race engineer Jonathan Eddols Tanabe aan."

Brendon Hartley voldeed in de vrije trainingen aan de hooggespannen verwachtingen van de motor door in de top tien te eindigen. Ook hij is tevreden: "We werken met een erg goed gevoel toe naar de dag van morgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen