Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Juist daarom is Verstappen net wat beter dan Hamilton"

Het is een vraag die iedereen in de Formule 1-wereld wel eens stelt, of wordt gesteld. Wie is er de betere coureur? Max Verstappen, of Lewis Hamilton.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zo ook Gary Anderson, de oud-technisch-directeur van Jordan, die in de podcast van The Race werd gevraagd welke van de twee coureurs, mochten ze in gelijkwaardige bolides tegen elkaar racen, aan het langste eind zou trekken in een rechtstreeks duel. Max Verstapppen, of Lewis Hamilton?

De 69-jarige Noord-Ier kiest voor de Red Bull-coureur, en heeft daar een heldere uitleg voor: "Als ik mijn geld op een van de twee moest kiezen op het moment dat ze beschikking hebben over hetzelfde materiaal, dan zou ik voor Verstappen gaan."

"Het is een gevecht waar ik, en met mij iedereen, naar uitkijkt. Lewis is dertien jaar ouder, dus heeft veel meer ervaring dan Max. Hij is natuurlijk niet voor niks een zesvoudig wereldkampioen", zo laat Anderson optekenen.

"Maar, Max is dan misschien nog wel wat ruw, maar wel op een goede manier. Hij is snel, competitief en weet wat hij kan. Ik denk dat Max als beste boven zou komen drijven, want hij heeft net dat extra beetje agressie dat het verschil in ervaring overstijgt."

"Lewis is namelijk nooit een echte agressieve coureur geweest, hij heeft altijd een goed plan en rijdt altijd voor goede teams en heeft altijd goede kansen gehad, maar Max heeft nog net wat meer agressie die het verschil kan maken."

Ook bestaat er tussen de twee coureurs een verschil qua instelling op de momenten dat het even tegenzit, zo stelt de oud-teambaas vast: "Op de momenten waarop het niet volgens plan verloopt of als er problemen zijn met teamgenoten, reageert Hamilton altijd zuur. Daarom zou ik mijn geld op Max zetten."

8 reacties