Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Jumbo gaat nieuwe Verstappen klaarstomen in Nederlandse kartklassen

Supermarktketen Jumbo is vanaf 2020 ook actief als sponsor van Nederlands' jongste kartklassen, waar het jonge, talentvolle coureurs zal gaan begeleiden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In de racewereld staat Jumbo onder meer bekend als sponsor van Max Verstappen, Rinus Veekay en Racing Team Nederland, maar vanaf heden zal de supermarktketen van CEO Frits van Eerd ook door het leven kaan als sponsor van enkele Nederlandse kartklassen. Daar zal het talentvolle jonge coureurs gaan ondersteunen.

Zowel de Micro Max als de Mini Max kartklasse van de Dutch Rotax Max Challenge, dat zichzelf het grootste kartkampioenschap van Nederland mag noemen, zullen vanaf 2020 worden gesponsord door Jumbo, de supermarktketen die zichzelf maar al te graag opstelt als supporter van jong autosporttalent, zo vertelt CEO Van Eerd.

"Jumbo is supporter van talent en de kartsport is de kweekvijver van autosporttalent. Daarom hebben we besloten om twee raceklassen voor de jongste coureurs te ondersteunen, om zo de Nederlandse kartsport als geheel sterker te kunnen maken. Met het Junior Team willen mij meehelpen om de jongste generatie Nederlandse kartcoureurs de best mogelijke start te geven", aldus de Jumbo-eindverantwoordelijke.

Als sponsor zal Jumbo bijvoorbeeld clinics gaan verzorgen voor de jonge karters, die zullen worden gegeven door de ervaren coureurs van Racing Team Nederland. Ook wil de supermarktketen de sport breed gaan promoten en talenten op een leuke manier begeleiden. Meer details zullen in de nabije toekomst bekend worden gemaakt.

0 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen