Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jumbo wil 'steentje bijdragen' aan Grand Prix van Nederland

Komt-ie er wel, of komt-ie er niet? De Grand Prix van Nederland heeft al sinds 1985 niet meer op de Formule 1-kalender gestaan, maar de kans is aanwezig dat deze in 2020 terugkeert. Het Nederlandse bedrijfsleven wordt door de fans aangekeken: wie draagt zijn financiële steentje bij?

Frits van Eerd, voorman van supermarktketen Jumbo, is een fervent raceliefhebber. Sterker nog: de 51-jarige reed afgelopen jaar wederom mee in de 24 uur van Le Mans, en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Menigeen ziet Van Eerd als dé aangewezen persoon om te investeren in een Nederlandse Grand Prix.

In gesprek met Racingnews365 erkent Van Eerd niet heel veel te kunnen doen aan een mogelijke Grand Prix van Nederland. "Ik zou het geweldig vinden als-ie er komt", spreekt de supermarktmagnaat, "maar wij richten ons echter op het steunen van talenten." Van Eerd doelt daarmee op Max Verstappen en Rinus van Kalmthout, maar ook de atleten uit andere takken van sport die door Jumbo worden gesteund. "Wij gaan niet heel veel doen aan een GP van Nederland, maar als we een bijdrage kunnen leveren zullen we dat doen. Jumbo is niet het bedrijf om de Grand Prix volledig in haar eentje mogelijk te maken: we hebben al de verschillende talenten, de Jumbo Racedagen en verscheidene acties in de supermarkten zelf."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden