© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Kabinet gaat zich nog niet inzetten voor ‘Dutch GP’

17 nov. 2017 09:19 Rik Alkema 2 reacties
Het kabinet gaat voorlopig geen actieve rol spelen bij het onderzoeken naar de mogelijkheden om een Formule 1-wedstrijd in Nederland te organiseren. Minister van Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins, heeft naar aanleiding van kamervragen aangegeven te wachten op ‘verdere stappen’ vanuit de racewereld.

Kabinet terughoudend over terughalen Nederlandse GP

Vorige week presenteerde het circuit van Zandvoort een haalbaarheidsonderzoek over het terughalen van de Formule 1 naar Nederland. Hieruit bleek dat het in theorie mogelijk is, al zijn er nog een aantal praktische en financiële hobbels te nemen.

Die financiële hobbels kunnen vanuit de overheid plat worden gewalst, maar in Den Haag staat men nog niet te springen om een F1-race in Nederland te organiseren.

Op kamervragen van CDA-kamerlid Bruins Slot over een eventuele ‘Dutch GP’, antwoordde minister Bruno Bruins: “Het haalbaarheidsonderzoek is een eerste stap. Er zijn nog te veel onzekerheden, dus ik zal eerst de gesprekken van Zandvoort met de FIA en de Formule 1-organisatie afwachten.”

De volgende stap in het proces om de Formule 1 in Nederland weer mogelijk te maken is advies vragen aan de Nederlandse Sportraad. Deze Sportraad adviseert het kabinet, maar vooral de minister van Sport, over grote sportevenementen.

Zover wil Bruins echter nog niet gaan. Hij wacht eerst verdere iniatieven af voordat hij advies zal vragen aan de Sportraad.

“Ik wacht de uitkomst van de gesprekken van Zandvoort met de Formule 1 af. Daarna kan ik wanneer nodig altijd nog advies vragen aan de Nederlandse Sportraad. Daarbij kunnen dan ook eventuele andere initiatieven worden betrokken”, aldus minister Bruins.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen