Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Rusland 2020

Kalff: "Alleen dan krijg je in Rusland een leuke race zoals op Monza"

Een goed totaalpakket. Dat is volgens coureur en presentator Allard Kalff van groot belang voor een goede klassering in de Grand Prix van Rusland. De dominantie van Mercedes op dit circuit laat zien dat het Duits-Engelse team van alle markten thuis is en daarom maakt ook Racing Point kans op een goede klassering, denkt Kalff.

Het circuit in Sotsji is een beetje een vreemde eend in de bijt in de Formule 1. Er zijn veel langzame, haakse bochten en daarnaast veel lange stukken die nooit helemaal recht zijn. Al met al moet je auto op veel verschillende punten goed zijn om een mooi resultaat te behalen aan de Zwarte Zee, vertelt Allard Kalff.

"Het is belangrijk om een goede tractie en een goede topsnelheid te hebben", zegt Kalff in een interview met RacingNews365. "Daarnaast heb je een behoorlijke hoeveelheid downforce nodig, zonder dat je je topsnelheid verliest." De presentator benadrukt dat je van alle markten thuis moet zijn om een goed resultaat op Sotsji neer te zetten. "Als je gaat plussen en minnen, dan blijkt dat Mercedes het gewoon goed voor elkaar heeft hier. Het is niet één ding; die Mercedes is gewoon allround goed en dat heeft Sotsji bewezen", verwijst Kalff naar het feit dat Mercedes alle edities van de Russische Grand Prix winnend afsloot.

Ook vorig jaar dus en Racing Point, dat geprobeerd heeft om de Mercedes van 2019 zo goed mogelijk na te bouwen, kan daar wellicht van profiteren. "Als de Mercedes hier goed gaat, moet je ervan uitgaan dat de Racing Point hier ook goed gaat. De laatste races had je wel meer van hen mogen verwachten. Renault zit in een goede flow, misschien wordt dat ook wel interessant. Maar als alles volgens plan verloopt, rijden ze hier voor plek vier."

"Dan staan twee Mercedessen en Max Verstappen op het podium", vervolgt Kalff. "Daarachter ligt het redelijk open. Daar kunnen McLaren, Racing Point of Renault bij zitten." Achter de twee topteams is het spannend. "Als Mercedes het niet voor elkaar heeft, krijg je een leuke race, net als op Monza."

Is het nu een goed of tegenvallend seizoen voor Max Verstappen? Een ding is zeker: de wereldtitel is buiten beeld. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen praten je bij in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"