Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2021

Kalff kijkt absoluut niet uit naar GP Frankrijk: "Te belachelijk voor woorden"

Komend weekend staat de Grand Prix van Frankrijk op het programma. Het circuit is niet bij de grote groep geliefd, zo ook niet bij autosportverslaggever Allard Kalff.

Paul Ricard 2018 Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het Circuit Paul Ricard keerde in 2018 terug op de Formule 1-kalender. Direct werden er veel grappen gemaakt over het circuit dat ooit was aangelegd als hét perfecte testcircuit. Overal liggen namelijk enorme uitloopstroken en vanwege de vele mogelijke configuraties van het circuit kan je er als coureur makkelijk verdwalen.

Maar voornamelijk de uitloopstroken zijn autosportverslaggever Allard Kalff een doorn in het oog. Dat blijkt wel als we hem vragen voor wie het circuit gunstig is, voor Red Bull of voor Mercedes?

"Dit circuit is vooral gunstig voor de wedstrijdleiding", zo antwoordt hij compleet off-topic in gesprek met RacingNews365. "Het is natuurlijk compleet belachelijk dat we het daar het hele weekend alleen maar over track limits gaan lopen zeuren. Daar kijk ik absoluut niet naar uit", klinkt het resoluut.

Gevraagd of Paul Ricard wat Kalff betreft van de kalender gehaald mag worden, geeft hij dat dat dat niet per se nodig is, zo lang er maar iets verandert: "Dit circuit hoeft van mij op zich niet van de kalender, maar ze moeten er voor zorgen dat die jongens niet zomaar van de baan af rijden."

"Als je dat lange rechte stuk achterop niet zou onderbreken met een chicane, dan zou ik me nog voor kunnen stellen dat je in Signes (bloedsnelle bocht naar rechts, red.) een uitloopstrook neerlegt, maar dat er ook één ligt vlak na de start, dat is natuurlijk te belachelijk voor woorden."

Kalff snapt wel dat ze het circuit zo hebben neergelegd, omdat men er vooral een hypermodern testcircuit van wilde maken, maar dan is zijn conclusie duidelijk: "Dan moet je daar dus niet gaan racen."

Poll

Met al die uitloopstroken is Paul Ricard Formule 1-onwaardig

keer gestemd

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend