Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kalff: "Russell was niet beter dan Hamilton"

George Russell heeft Lewis Hamilton afgelopen seizoen verslagen. Op papier dan. Allard Kalff legt uit dat het allemaal wel meevalt en dat de jonge Brit juist veel geluk heeft gehad toen hij dit jaar bij Mercedes terecht kwam.

Mercedes had het zwaar afgelopen Formule 1-seizoen. Na een kampioenschapsjaar in 2021 (bij de constructeurs in ieder geval) viel het voorheen dominante team terug naar de derde plaats in de ranglijst. Ondertussen had ook Lewis Hamilton het zwaar. Voor het eerst sinds 2016 werd hij verslagen door zijn teamgenoot. En dat deed George Russell in zijn eerste jaar bij Mercedes. De voormalig Williams-coureur eindigde op de vierde plaats in het klassement met 275 punten, terwijl Hamilton met 240 punten 'slechts' zesde werd. Kan er na dit seizoen gezegd worden dat Russell de betere coureur was van de twee? Allard Kalff vindt van niet. "Nee, helemaal niet vind ik zelfs. Russell heeft de mazzel van zijn leven gehad, want hij komt bij een team dat een geoliede machine is en acht keer achter elkaar kampioen is geworden. En ze hebben een auto die het niet doet! Er is dus meteen geen druk meer", zegt hij in gesprek met RacingNews365 . "Hij kon de eerste races gewoon lekker rustig z'n ding doen. Dat lieten ze hem ook doen. Alles wat een beetje geprobeerd moest worden, dat mocht Lewis doen. Dan stond hij er in een keer helemaal niet bij en stuiterde die auto."

"Russell moet Hamilton nog verslaan in een goede auto"

Dat Russell nog niet definitief heeft 'gewonnen' van Hamilton, wil niet zeggen dat het een slecht jaar was voor de 24-jarige coureur. "Ik moet zeggen, in Brazilië deed hij het goed. Hij heeft een aantal dingen heel goed gedaan", zo vervolgt Kalff, doelend op het hoogtepunt van Russells seizoen: zijn eerste Grand Prix-overwinning. "Alleen helemaal definitief overtuigd ben ik nog niet. Hij moet Lewis dadelijk ook maar eens verslaan in een auto die goed is. De race in Brazilië herinneren we ons allemaal, maar als je daarvoor kijkt dan was hij helemaal niet beter dan Lewis." Benieuwd naar deel twee van de terugblik op het F1-seizoen met Allard Kalff? Check dan de video hieronder!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"