Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kalff stellig: "Rijderspaar zeker niet het krachtigste wapen van Red Bull"

Red Bull lijkt dit seizoen op alle fronten in staat te zijn om het Mercedes moeilijk te maken. Gevraagd naar op welk vlak men het meest verschil maakt, is autosportverslaggever Allard Kalff stellig in zijn mening dat de coureurs in ieder geval niet het sterkste wapen vormen.

Eigenlijk hoopt de hele Formule 1-wereld dit seizoen op een tweestrijd tussen Mercedes en Red Bull en tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Het liefst ziet men dat die strijd 23 Grands Prix lang duurt met het soort gevechten dat we in Bahrein al zagen. Autosport-verslaggever Allard Kalff vormt daarop geen uitzondering. "Vorig jaar kon je steevast zeggen dat het verschil tussen Mercedes en Red Bull drie tot vier tienden was, maar dat is niet meer zo. Dus het is gewoon een mooi en open gevecht geworden", zo oppert Kalff in gesprek met RacingNews365 . Gevraagd op welk vlak Red Bull als team het verschil kan maken, misschien door de coureurs, het chassis, of misschien de motor, reageert de verslaggever stellig: "Op het gebied van het rijderspaar zeker niet. Mercedes heeft Lewis Hamilton en Red Bull heeft Max Verstappen en daar draait het om." Het is duidelijk dat Kalff hiermee Verstappen niet tekort wil doen, maar vooralsnog is hij vooral niet onder de indruk van Sergio Perez, die toch alom geroemd wordt om wat hij heeft laten zien: "Hij heeft in Bahrein nog niks fantastisch laten zien. Hij valt met zijn neus in de boter, maar hij heeft maar één ding goed gedaan en dat is het opnieuw aan de praat krijgen van die auto, nadat hij was stilgevallen in de opwarmronde."

Hoezo 'Albon kan niet wat Perez kan?'

Allard Kalff

"Ik kan daarentegen nu niet zeggen dat hij in de kwalificatie en de race iets heeft laten zien dat rechtvaardigt dat ze Albon eruit hebben gezet", vervolgt hij. Met de suggestie dat Albon niet zoals Perez naar voren had kunnen rijden in de race, maakt hij dan ook korte metten: "Dat vind ik zo'n onzin. Ten eerste is het natuurlijk een andere auto dan vorig jaar", klinkt het fel, alvorens hij zijn tweede punt ter verdediging van Albon aanstipt. "Het is misschien scorebordjournalistiek, maar in de eerste race die Albon reed voor Red Bull moest ook hij bijna achteraan starten, maar reed ook hij naar de vijfde plaats in de race. Dus hoezo 'Albon kan dat niet'? Toen riep ook iedereen 'wat goed dat Albon die kans krijgt, want Pierre Gasly had dit niet gekund'. Ik vind het allemaal zo kort door de bocht." Sterker nog, en Kalff grijpt terug op zijn uitspraak dat Perez 'met zijn neus in de boter is gevallen', in zekere zin acht hij de prestatie van Perez minder goed dan die van Albon: "Vorig jaar stonden Verstappen en Albon tijdens de wintertest in Barcelona bovenaan het rijtje van gespinde coureurs, terwijl dit jaar de auto in dat opzicht veel voorspelbaarder is geworden. Dat bedoel ik als ik zeg dat Perez met zijn neus in de boter is gevallen." Terug naar wat dan wél de kracht is van Red Bull als het niet het rijderspaar is: "Ze hebben gewoon een hele goede auto gebouwd bij Red Bull, Honda heeft een hele goed motor afgeleverd en dat maakt dat ze voor dit jaar gewoon een heel sterk pakket hebben."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"