Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Kalff verkiest Piastri boven Norris: "Hij heeft meer een Verstappen-achtergrond"

Oscar Piastri maakt dit seizoen een geweldige indruk bij McLaren, maar dat doet zijn teamgenoot Lando Norris al jaren. Toch denkt Allard Kalff dat de jongste van de twee het grootste talent is.

Dit seizoen vallen er een aantal coureurs in positieve zin op. Een daarvan is Oscar Piastri, die tijdens de laatste races dicht in de buurt van het podium kwam en tijdens de sprint in België zelfs al de tweede plaats wist te pakken achter Verstappen. In het Viaplay-praatprogramma In de Slipstream vellen Allard Kalff en Kees van de Grint in de studio hun oordeel over het McLaren-duo.

"Piastri heeft in de eerste seizoenshelft precies gedaan wat hij moest doen", trapt Kalff af. "Ik moet zeggen dat Norris mij niet tegenvalt. Een hoop mensen roept dat hij naast Max bij Red Bull terecht moet komen. Ik moet echter Norris onder druk ook nog deze prestaties even zien leveren. Dan is hij echt de topper die men denkt dat hij is. Het klinkt raar, maar het is nog steeds wel makkelijk om met de McLaren-bolide dit te doen. Er staat namelijk nul druk op."

Van de Grint is het er mee eens dat Piastri momenteel een zeer goede indruk achterlaat in F1. Hij vult aan. "Ik baseer het op een paar races, maar ik denk dat zijn talent heel groot is. Na de GP van België zei ik al dat hij me heel erg bevallen is. Ik heb Norris ook heel hoog staan, dat is ook een groot talent, maar Piastri is net zo goed!"

Wie is de betere?

Gevraagd welke coureur van het McLaren-duo beter is, wijst Kalff naar Piastri. "Piastri is het betere talent van de twee. Dat denk ik omdat zij (hij en manager Mark Webber, red.) keihard zijn in de onderhandelingen. Ze zijn weg gegaan bij Alpine, want ze wilden naar McLaren. Dat contract niet goed geregeld, wij gaan weg."

In Webber heb ik veel vertrouwen, want die heeft in zijn eigen carrière wel eens een verkeerde beslissing genomen door op het verkeerde moment naar het verkeerde team te gaan. Daarom heb ik er veel vertrouwen in dat hij het nu goed doet."

Kalff vervolgt. "Het klinkt misschien raar, maar Piastri is meer een type met een achtergrond als Max Verstappen. Hij moest er voor vechten, elke keer kampioen worden om maar door te gaan. En Norris heeft toch een beetje..."

Van de Grint vult aan. "Dat is precies wat misschien het verschil tussen de twee kan maken. Norris heeft een heel erg goede sociale achtergrond. Hij heeft een goede, makkelijke jeugd gehad. Norris komt uit een zeer welgestelde familie. Daar is niks mis mee, maar dat zorgt er misschien voor dat hij niet voor die laatste tiende (gaat, red.)", aldus de bandenspecialist.

Wat vind jij? Laat je mening achter in de poll hieronder. Check daaronder het fragment.

Ook interessant:

Verstappen controleert en bepaalt alles in de Formule 1

Ook in de zomerstop gaat onze F1-podcast door! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken tijdens deze eerste zomerspecial terug op de eerste seizoenshelft. Beluister 'm snel via de player hieronder.

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer