Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Kamaz domineert vijfde etappe Dakar Rally, Nederlanders komen tekort

Het podium kleurde na de vijfde etappe van de Dakar Rally bij de trucks volledig rood-wit-blauw, al was het Rusland dat daarvoor zorgde. Er stond geen maat op de Kamaz-brigade, aangevoerd Dmitry Sotnikov. De Russische drie-eenheid reed als één front de rest van de competitie op een hoopje.

Dmitry Sotnikov Dakar 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Eric Vargiolu/Red Bull Content Pool

De Russische Kamazzen van Andrey Karginov, Anton Shibalov en Dmitry Sotnikov waren niet te stoppen in de vijfde etappe van de Dakar Rally. In de proef richting Ha'il reden de drie heren lange tijd op gelijke hoogte met een aantal concurrenten, maar in de listige tweede helft van de etappe werden de straalmotoren ingeschakeld en vloog het trio weg bij de rest.

Het was Sotnikov die uiteindelijk aan het langste eind trok. De Kamaz-rijder had wat goed te maken na een aantal mindere dagen en ging aan de haal met zijn eerste ritzege van deze Dakar-editie. Klassementsleider Karginov verloor de controle echter geen moment: hij kwam op de 3m15s van de winnaar als derde over de eindmeet, negen seconden achter teamgenoot Shibalov. Laatstgenoemde staat momenteel de tweede positie in het klassement en kijkt aan tegen een kwartier achterstand.

Waar de Nederlandse coureurs in de voorbije dagen nog redelijk in de kielzog van de dominante Russen konden blijven, was dat in de vijfde etappe niet het geval. De best geklasseerde Nederlander, Martin van den Brink, kwam ruim een halfuur na Sotnikov over de lijn. Janus van Kasteren van Team De Rooy verloor liefst drie kwartier, terwijl Gert Huzink en Pascal de Baar een klein uur later pas binnenkwamen.

Siarhei Viazovich, die momenteel de derde plaats in het klassement inneemt, kende een mindere dag. Hoewel de Wit-Rus als vierde over de eindmeet snelde, was hij meer dan zestien minuten langzamer dan de winnaar. Viazovich heeft hiermee dan ook de aansluiting in het klassement verloren en zal zijn tanden erin moeten zetten om nog voor de eindzege te kunnen gaan. Zijn achterstand bedraagt ongeveer vierentwintig minuten.

Plaats Coureur Achterstand
1. Andrey Karginov -
2. Anton Shibalov 14m53s
3. Siarhei Viazovich 23m58s
4. Ales Loprais 1u29m18s
5. Martin Macik 1u38m30s
6. Janus van Kasteren 2u00m13s

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China