Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kamp De Vries laat voor het eerst van zich horen na ontslag bij Red Bull

Nyck de Vries blijft angstvallig stil. Ruim een week na zijn ontslag is er nog niets van hem vernomen. Zijn manager laat nu voor het eerst van zich horen.

Het management van Nyck de Vries reageert bij F1 Insider op de zogenaamde quotes die de ronde doen in verschillende media en op het internet. Daarin zou de Nederlander na zijn ontslag bij AlphaTauri uithalen naar Red Bull, claimen dat de achtste titel is gestolen van Hamilton. Bovendien zou De Vries ook hebben geroepen dat hem het Red Bull-zitje was beloofd voor 2025. Maar die quotes waren nep, bevestigt ook het management van De Vries. Ze overwegen zelfs juridische stappen tegen degenen die deze vermeende uitspraken de wereld in hebben geslingerd. "Nyck heeft met niemand gesproken sinds het nieuws over zijn AlphaTauri-zitje. Het nieuws is nep en lasterlijk."

Waarom zo stil?

Verder is het vanuit het kamp De Vries nog steeds angstvallig stil, nadat Nyck meer dan een week geleden door Helmut Marko werd gebeld dat zijn Red Bull-avontuur er na tien races al op zat. Later deze week zal De Vries met een statement komen, zo bevestigt zijn management. "In de loop van de week zal er een officiële verklaring komen van Nyck. Tot die tijd moeten we nog een paar dingen regelen", aldus zijn manager Guillaume Le Goff. Ongetwijfeld heeft dat te maken met het contract van de Nederlander dat ontbonden moest worden en alle juridische zaken die daar bij komen kijken. Overigens werd De Vries vorige week daags na zijn ontslag gespot in Monaco met Toto Wolff. Gisteren (dinsdag) ging hij er samen met Max Verstappen, Lando Norris en aanhang erop uit, zoals op de foto hieronder te zien is (De Vries is de tweede zwemmer van links).

Cu2ao1gvaSz

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Julia yasmeen Piquet (@juliapiquet)

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"