Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Kamp Verstappen waarschuwt de concurrentie alvast: "Er gaat nog veel komen"

Max Verstappen is nog lang niet klaar met de Formule 1. De komende jaren kan de concurrentie haar borst natmaken.

Verstappen Brazil sprint win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Niemand kan meer om Max Verstappen heen in de Formule 1. Al een paar jaar niet. De Nederlander wint alles wat los en vast zit en de rest leeft inmiddels in het Verstappen-tijdperk. De derde titel werd afgelopen jaar een feit, een vierde en vijfde lijken de komende twee jaar in het verschiet te liggen.

Dat weet niemand minder dan manager Raymond Vermeulen maar al te goed. In gesprek met FORMULE 1 Magazine voorspelt hij nog vele successen. De concurrentie is gewaarschuwd. "De prestatie is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. En dat moet nog wel even gebeuren. Je ziet dat Max nu met een bepaalde rust rijdt, nadat de eerste titel was binnengehaald."

"Ik denk dat hij nog steeds groeit. Ik durf niet meer te zeggen waar we naartoe gaan, maar
Max is van de buitencategorie. Er gaat nog veel komen, denk ik. Maar nogmaals: allereerst gaat het om de prestatie. En dat we daar commercieel garen bij spinnen, is evident."

Perfecte fit

En al die successen die nog komen gaan, zullen hoogstwaarschijnlijk samen met Red Bull gevierd worden. De twee partijen zijn namelijk als twee handen op een buik. Dat Verstappen een krabbel zette onder een megacontract tot en met 2028, was volgens Vermeulen volstrekt logisch. Discussie was er binnen het kamp Verstappen niet.

"Nee, nee. Je ziet aan alles de gedrevenheid, of je nu in de fabriek komt of bij Red Bull op de blikkenafdeling. Bij dit team is geen politiek. Ze willen één ding: winnen. En bij de Verstappens draait het daar toevallig ook om. Dus die fit is er."

"Maar Red Bull moet wel de tools hebben om het te kunnen doen. Daarom is het ook zijn eigen motorenprogramma begonnen. Dat is natuurlijk wel een statement naar de buitenwereld. Zo van: hallo, jongens, wij zijn hier om te winnen. En ze bouwen dus nu gewoon hun eigen motor. Ja, waar hebben we het dan over? Als een energiedrankenmerk een eigen motor gaat bouwen, dat vind ik wel een statement. Dat was voor ons weer een graadmeter dat we bij de juiste club zitten."

Laat maar komen

Een overstap lijkt dan ook uit den boze. Een ander team dan Red Bull voor Verstappen? Het lijkt niet voor te stellen. Vermeulen ziet het nut er ook niet van in. "Waarom zou Max in deze situatie nu een overstap maken? We zijn daar niet in geïnteresseerd. Maar het is een kleine wereld, iedereen en alles praat met elkaar en wij hebben een commitment tot 2028. En zoals je ziet, Max zit in de rol van zijn leven, we rijden zonder druk. Teammaatjes? Laat maar komen: iedereen krijgt gelijk materiaal. En iedereen is vrij om Max te verslaan, toch?"

"Laten we eerst maar eens verder kijken als het 2028 is. Misschien is Max wel de eerste rijder die bij een team begint en daar ook stopt. Dat zou wel weer een Verstappen-verhaal kunnen zijn...", zo sluit de succesmanager af.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"