Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Vrouwen in de Formule 1

Kampioen F1 Academy vernietigend over niveau: "Deze klasse is veel gecompliceerder"

Vorig jaar won Marta Garcia de titel in de nieuwe F1 Academy, maar toch is de Spaanse coureur kritisch op de klasse. Volgens Garcia ligt het niveau van een andere klasse beduidend hoger dan in de F1 Academy. Dat vertelt ze in een exclusief interview met RacingNews365.

Garcia Monaco
Interview
Naar nieuwsoverzicht © ERT

Marta Garcia werd in 2023 de eerste kampioen van de nieuwe F1 Academy. De raceklasse, opgezet door de Formule 1 zelf, heeft als doel om vrouwelijk talent een podium te geven om zichzelf te ontwikkelen. De manier waarop de 23-jarige vorig jaar de titel pakte met Prema Racing was indrukwekkend en heeft geleid tot een overstap naar FRECA voor dit seizoen met de Iron Dames, een volledig vrouwelijk team. Naast haar FRECA-verplichtingen zal ze binnenkort ook voor het eerst in een Formule E-wagen stappen, tijdens de rookietest in Berlijn.

In Monaco spreekt RacingNews365 exclusief met Garcia. Wanneer er gevraagd wordt naar aankomende avonturen in FRECA en de aankomende FE-test, valt Garcia terug op haar ervaringen binnen de F1 Academy. "Ik denk dat het een van de kansen is die je waarschijnlijk kunt krijgen door te winnen (in de F1 Academy, red.), of door gewoon mee te doen in het kampioenschap. Ik heb natuurlijk het kampioenschap gewonnen, dus ik heb wat kansen gekregen om andere dingen te doen."

Garcia doelt hiermee op haar FRECA-avontuur en de aankomende rookietest in de Formule E. Garcia kijkt erg uit naar haar eerste kennismaking met een Formule E-bolide. "Het is een kans voor mij om met de auto te rijden, om te weten hoe die werkt en om iets nieuws te weten te komen voor de toekomst, want je weet het maar nooit. Dus ja, natuurlijk ben ik super enthousiast om dat in Berlijn te doen."

De Spaanse vervolgt haar verhaal, om verder te praten over de F1 Academy. "Ik denk dat het platform van de F1 Academy werkt. Vorig jaar was er nog niet zoveel zichtbaarheid tot de laatste race, maar dit jaar is er meer zichtbaarheid sinds de eerste race in Djedda. Het biedt ook meer kansen voor de meiden die nu in de F1 Academy rijden." Toch is Garcia niet alleen maar positief over de klasse. "Het niveau in de F1 Academy ligt wel duidelijk lager."

Ze vergelijkt de klasse dan ook met FRECA. "Het [FRECA] is gecompliceerder, we moeten veel met data werken in samenwerking met de engineer, kijken waar we het meeste uit kunnen halen en waar we moeten verbeteren", zo sluit Garcia af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco