Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Kampioenschapsleider De Vries teleurgesteld met tweede plek

Je zou denken dat Nyck de Vries euforisch was na zijn tweede tweede plek in een weekend tijd en het overnemen van de leiding in het Formule E-kampioenschap, maar de euforie was na afloop van de tweede race in Londen ver te zoeken.

De Vries Londen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes Formula E

Een hele voorzichtige glimlach, meer was er bij Nyck de Vries niet te bekennen na afloop van de E-Prix in Londen deze zondag. Heel tevreden was hij niet met zijn tweede plek tijdens de tweede race en de leiding in het kampioenschap. Rustig stond hij na afloop voor de camera.

"Ik weet niet of het het juiste moment is om het kampioenschap te leiden, maar dat gaan we aan het einde van het seizoen zien", zo zegt hij weinig onder de indruk, waarna duidelijk wordt waarom. "Ik ben een beetje teleurgesteld met de tweede plaats, maar ik heb het vooral te doen met mijn teamgenoot Stoffel. Hij verdiende de overwinning vandaag als hij niet eruit wat geknikkerd door Rowland", zucht de man uit Sneek.

Check hieronder de beelden van die bijzondere crash. Artikel gaat daaronder verder.

Mercedes had op de overwinning gemikt, maar de timing van de safety cars was niet in het voordeel van de Duitse autofabrikant. Twee keer kwam de safety car de baan op terwijl zowel De Vries als Vandoorne zijn Attack Mode had geactiveerd, waardoor kostbaar extra vermogen verloren ging.

De Nederlander legt uit. "We waren wat ongelukkig met de safety car toen we net de Attack Mode hadden gebruikt. Daardoor was ik wat kwetsbaar en plots was Di Grassi er ook", zo doelt hij op de bijzondere actie van de Braziliaan, die de leiding overnam achter de safety car omdat hij door de pitstraat reed en de langzame coureurs daarmee inhaalde.

"Daar was ik heel verrast door. Hij hoorde daar niet te zijn. Lynn en Mahindra verdienden uiteindelijk de overwinning. Ik wist niet naast hem te komen, want ik maakte te veel fouten achter hem toen ik aan het pushen was. Ik kwam nooit in de positie om hem aan te vallen, dus ik moest het uiteindelijk doen met de tweede plek", aldus De Vries.

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"