Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 GP Nederland

"Kan niet wachten op commentaar poleposition-man na kwalificatie GP Nederland"

Jan Lammers kijkt net als een groot deel van Nederland uit naar de terugkeer van de Nederlandse Grand. Het weekend moet één groot spektakel worden, niet in de laatste plaats door de aanpassingen aan het circuit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De sportief directeur van de Grand Prix van Nederland en voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is als echte Zandvoorter maar wat trots op de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland. De vernieuwde baan die er komt te liggen wordt spectaculair, voor het publiek, maar ook voor de coureurs, weet Lammers.

"Die laatste bocht wordt heel bijzonder. De Arie Luyendijkbocht is niet alleen een kombocht, maar loopt ook nog eens twee meter omhoog. Dat soort hoogteverschillen zijn met de snelheden die daar worden bereikt werkelijk sensationeel. Ik kan dan ook niet wachten om het commentaar te horen van de coureur die op zaterdagmiddag de poleposition pakt", zo laat Lammers optekenen in gesprek met onder andere RacingNews365.

De Arie Luyendijkbocht wordt spectaculair, maar daar blijft het volgens Lammers niet bij. Ook bocht drie krijgt een schuine helling, wat vooral enkele honderden meters verderop voor spektakel moet zorgen: "Door die banking zijn er in bocht drie meerderen lijnen mogelijk, waardoor de coureurs side by side richting het Scheivlak kunnen gaan. Het wordt gaaf om te zien wie het lef heeft om dan nog de voet op het gaspedaal te houden."

De Tarzanbocht blijft echter ontegenzeggelijk de bekendste bocht van Circuit Zandvoort. Ook dat levert mooie plaatjes op, zeker als je je op de juiste plek bevindt: "Van de bovenste verdieping van de Paddock Club kijk je recht naar beneden in de cockpits van de coureurs als ze door de pitsstraat rijden."

7 reacties

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen