Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Spanje 2019

Kans op buien tijdens Grand Prix-weekend in Spanje

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de aankomende Grand Prix van Spanje. Mogelijk houden de coureurs het niet droog in Barcelona.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Coureurs die van een droge race houden zijn deze zondag aan zet in de GP van Spanje. Waarschijnlijk blijft het droog en is het flink zonnig op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Tijdens de vrije trainingen en kwalificatie is er wel kans op een bui.

De zon moet stapelwolken naast zich dulden en ’s middags kan een enkele bui over het circuit trekken. Daarbij kunnen de hemelsluizen even wagenwijd opengaan. Toch hoeven de droog-weer-rijders niet te vrezen dat het tijdens alle testrondjes op de vrijdagmiddag kletsnat is. Een groot deel van de tijd is het namelijk droog.

			© Weeronline
	© Weeronline

Zaterdag lijkt het tijdens de laatste vrije training in de eerste helft van de middag en de kwalificatie in de tweede helft van de middag droog te blijven. Toch is een bui niet uitgesloten. Zon en wolken wisselen elkaar af en een warme 24 graden maakt het prima weer om met de bolides over het asfalt te racen.

Toeschouwers hebben komende zondag geluk. Tijdens de finale schijnt de zon volop in Barcelona. Met 24 graden en een zwak tot matig briesje is het bijzonder aangenaam. Wel kun je door de felle zon snel verbranden. De zonkracht bedraagt namelijk een 7 tot 8.

RN365 Nieuwsdossier Het belangrijkste nieuws over de GP van Spanje

Marko Formule 1-baas maakt vertrek officieel