Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kans op onweersbuien tijdens Grand Prix van Mexico

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Grand Prix van Mexico. Er is ook dit raceweekend weer kans op regen. Volgens de voorspellingen is het mogelijk dat er alle dagen druppels zullen vallen, wellicht zelfs in combinatie met onweer.

Op alle dagen van het Formule-1 weekend in Mexico is kans op onweersbuien. De buien ontstaan telkens in de loop van de Mexicaanse middag. Dat betekent dat een kans op buien richting het eind van de race op zondag, tijdens de kwalificatie op zaterdag en de tweede vrije training op vrijdag het grootst is. Op alle dagen is het weerbeeld in Mexico-Stad ongeveer hetzelfde en dat maakt de voorbereiding voor de finale op zondag vrij gemakkelijk. ’s Ochtends is het nog vrij zonnig, maar in de middag ontstaan flinke stapelwolken. Deze groeien lokaal uit tot een pittige onweersbui. Bij deze buien kan het flink plenzen, dus wanneer zo’n bui over het circuit trekt kunnen de regenbanden uit het rek gehaald worden. Of een plensbui precies over het Autodromo Hermanos Rodriguez trekt, is pas zeker vlak voor de bui bij het circuit arriveert. Luchtvervuiling en warmte vallen mee Mexico-Stad is berucht om zijn luchtvervuiling, maar dit weekend lijkt het met de smog mee te vallen. De buien zorgen er namelijk voor dat roetdeeltjes uit de lucht worden gespoeld. Mexico’s hoofdstad ligt op ruim tweeduizend meter hoogte, waardoor het niet al te warm is. Vrijdag wordt het maximaal eenentwintig graden en zaterdag loopt de temperatuur tijdens de kwalificatie op naar vierentwintig graden. Zondag is de warmste dag van het raceweekend met een zomerse vijfentwintig graden.

Wil je meer te weten komen over de Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister dan de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"