Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Kans op regen tijdens het Grand Prix-weekend van Nederland

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de GP van Nederland. Komend weekend zal dan eindelijk het F1-spektakel gehouden worden op Circuit Zandvoort. De coureurs en ruim 100.000 bezoekers per dag krijgen te maken met een zonnige nazomer, maar enkele buien zijn niet uitgesloten.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De meteorologische herfst begint op 1 september, maar het weer is de de komende dagen alles behalve herfstachtig. De zon schijnt namelijk volop tijdens de eerste twee vrije trainingen van de Nederlandse Grand Prix op vrijdag. De middagtemperatuur loopt in Zandvoort op naar 26 graden. De perfecte omstandigheden voor de toeschouwers om te genieten van het race-spektakel.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag zal het kwik stijgen naar 24 graden. Hoewel het iets minder warm wordt dan op vrijdag zal het zeker niet minder warm aanvoelen. De luchtvochtigheid zal namelijk flink stijgen, waardoor het die middag broeierig is.

Over het hele land zullen die dag enkele buien vallen waaronder ook op Zandvoort. De coureurs zullen daardoor in de kwalificatie snel hun rondes willen rijden, aangezien een bui zomaar op de loer kan liggen. De kans dat er regen valt op zaterdag is ruim 50%.

De race gaat op zondag om 15:00 uur van start met een temperatuur van zo'n 25 graden. Gedurende de race bestaat het weerbeeld uit een mix van wolkenvelden en zon. Ook op zondag zal de luchtvochtigheid hoog zijn en het benauwd aanvoelen. De kans op buien is echter maar 30%, waardoor de regenbanden als het goed is gewoon in de bandenwarmers kunnen blijven zitten.

			© WeerOnline
	© WeerOnline

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf