Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kansen op Aston Martin in Formule 1 nemen toe

De kogel is nog altijd niet door de kerk bij Aston Martin, maar de kansen dat het merk actief wordt in de Formule 1 nemen toe. De gepresenteerde plannen voor de 2021 motoren zijn volgens directeur Andy Palmer een stap in de juiste richting.

Aston Martin en Red Bull werken samen als technische partners, waarbij het een publiek geheim is dat ze ook als motorleverancier en team samen willen werken in de F1. Daarvoor zou pas in 2021 voor het eerst ruimte zijn, want dan komt er een nieuwe generatie motoren. Voorheen hield Aston Martin de boot nog af, maar topman Palmer laat weten dat hij de board een positief advies zou geven over de F1. " De situatie is veranderd van waarschijnlijk niet, naar een situatie waarin ik het wel durf voor te stellen." "Het wordt voor ons steeds meer een reële mogelijkheid. Natuurlijk moet ik dit met het bestuur bespreken, want het zou arrogant zijn als ik op hun standpunt vooruit zou lopen. We bespreken deze dingen ieder kwartaal en ik ben de mensen warm aan het maken voor een Formule 1 project."

Los van de motorformule en bijbehorende kosten vindt Palmer het de taak van Liberty Media dat er weer echt geracet gaat worden. " De huidige regels irriteren de fans en zorgen voor een afstand met de fans. De coureurs moeten weer centraal komen te staan. Het gaat nu veel teveel over de technologie en hybride systemen. Hoezeer ik als engineer van techniek hou, dit vind ik echt onzinnig. We jagen op deze manier de Formule 1 fans weg." " Ik hoop dat we terugkeren naar veertig jaar geleden toen ik verliefd werd op de sport. Dat betekent dat de nadruk moet liggen op de coureurs en het chassis. Motoren moeten ook competitief zijn, maar het moet niet alleen om de motoren draaien." " De Formule 1 draait al lang niet meer om de coureurs. Voor mij is dat een belangrijk punt: Jagen de huidige motoren de fans weg? Ik kan me niet herinneren dat mensen de F1 vroeger saai vonden toen dezelfde teams veel races wonnen. Natuurlijk zit er een commercieel motief bij voor ons en Red Bull, maar onze intenties komen voort uit de liefde voor de sport."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje