Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1

Keert dit zeer geliefde F1-circuit terug op de kalender?

De FIA is met de overheid van Turkije in gesprek over een mogelijke terugkeer van de Grand Prix. FIA-president Mohammed Ben Sulayem is op bezoek geweest bij Recep Tayyip Erdoğan, de Turkse president.

De FIA is bij de overheid van Turkije op bezoek geweest om over een mogelijke terugkeer van de Formule 1 en de WRC (World Rally Championship) te praten. FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft een gesprek gevoerd met Recep Tayyip Erdoğan, de president. Het circuit Istanbul Park organiseerde in 2020 en 2021 een Grand Prix tijdens de coronaperiode, maar verdween daarna voor de tweede keer van de kalender. Eerder werd er tussen 2005 en 2011 geracet. Nu lijkt een terugkeer dus mogelijk te zijn, al ligt dat besluit bij de Formule 1.

Ben Sulayem zegt het volgende over de gesprekken. "Het was een genoegen om president Erdogan te ontmoeten. Onze gesprekken gingen over verschillende onderwerpen. We bespraken de mogelijkheid van een terugkeer van de Formule 1 en WRC naar Turkije. Istanbul Park is een modern circuit dat populair is bij coureurs, terwijl de stad Istanbul een bloeiende metropool is die een terugkeer van de Formule 1 met open armen zou ontvangen."

"President Erdogan erkent ook het belang van de economische en culturele impact die motorsport van wereldklasse, de Formule 1 en de WRC, op het land heeft", vervolgt Ben Sulayem zijn verhaal. "TOSFED, onze Member Club in Turkije, heeft een schat aan ervaring in het organiseren en managen van grote autosportevenementen. Als we op één lijn zitten, kunnen beide evenementen van wereldklasse naar Turkije terugkeren."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China