Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Keert GP van Argentinië terug op de F1 kalender?

Sinds Liberty Media de scepter zwaait in de Formule 1 is er al het nodige veranderd. De nieuwe eigenaren zijn daarnaast continu op zoek naar uitbreiding van de huidige Formule 1 kalender. Niet alleen wordt er binnen Europa gekeken naar nieuwe circuits, ook wordt de aandacht verlegd naar Zuid-Amerika.

Volgend jaar keren zowel Duitsland als Frankrijk al terug op de F1 kalender. Toch is uitbreiding altijd nog mogelijk. Afgelopen weekend bracht Charlie Whiting, de wedstrijddirecteur van de FIA, dan ook een bliksembezoek aan Argentinië. Hier bezocht hij het oude Autodromo Oscar Alfredo Galvez in Buenos Aires. In 1998 vond de laatste GP van Argentinië plaats op dit circuit. Deze race werd toen gewonnen door zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Het circuit is sindsdien niet meer voor Formule 1 races gebruikt en moet waarschijnlijk eerst worden aangepast. Volgens de Argentijnse media had het bezoek van Whiting slechts één doel. "Het doel is de terugkeer van de Formule 1 naar ons land." Het onderzoeken van de mogelijkheid om in Buenos Aires weer een F1 race te houden, kan ook een middel zijn om de druk op te voeren op de organisatie van de GP van Brazilië. Liberty Media wil namelijk graag dat de Brazilianen eindelijk werk maken van de beloofde reorganisatie voor het circuit van Interlagos.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"