Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Keiharde maatregelen en videobewaking tegen misdragende F1-fans

De Formule 1 gaat vanaf de GP van Frankrijk hard ingrijpen bij toeschouwers die zich misdragen. Wie zich niet gedraagt en bijvoorbeeld borden steelt, wordt overhandigd aan de autoriteiten.

Zandvoort Verstappen 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Tijdens de GP van Oostenrijk, twee weken geleden, klommen meerdere toeschouwers over de hekken om zo op het circuit op te komen. Hier werden remborden, sponsorborden en andere eigendommen van het circuit meegenomen.

Toeschouwers die zich misdragen bij een Grand Prix zullen vanaf de GP van Frankrijk makkelijk tegen de lamp lopen. Na eerdere incidenten, waaronder het stelen van borden op het circuit, grijpt de Formule 1 nu keihard in.

Op Circuit Paul Ricard wordt de situatie gemonitord. Een woordvoerder van de Formule 1 bevestigt aan RacingNews365 dat er stevig wordt gehandhaafd tegen onder meer het stelen van onderdelen en het betreden van het circuit zonder toestemming. Er zullen camera's worden gebruikt om na de race iedereen die de regels overtreedt makkelijk in beeld te krijgen. Wie zonder toestemming het circuit betreedt, zal worden opgepakt en naar de autoriteiten worden gebracht.

Ook interessant:

Hoe Verstappen wordt klaargestoomd voor een enorm drukke F1-kalender

Met 22 Formule 1-races dit seizoen, verspreid over de hele wereld, is het lastig om jetlags te ontwijken. Joris Mosterdijk legt je in deze video uit hoe Verstappen samen met zijn coach zo goed mogelijk wordt voorbereid op een Grand Prix waar tijdverschil een rol speelt.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"