Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kerkhof: "Verstappen buitenaards goed"

Max Verstappen is niet alleen op het asfalt bijzonder snel, maar kan ook online met de wereldtop mee. Dat bewees hij al meermaals, maar deze week stond de Red Bull-coureur volop in de belangstelling toen hij op de Charlotte Roval het ronderecord verbrak.

Max Verstappen racete in het verleden veel online en trainde samen met Atze Kerkhof. De Nederlander is een van de bekendere simracer ter wereld en traint ook diverse coureurs. Vol bewondering blikt Kerkhof terug op het rondje van Verstappen op de Charlotte Roval. "Soms rijd je een ronde en denk je dat die perfect is. Vervolgens komt Verstappen op de baan en gaat hij nog drie tienden sneller. Waar hij die tijd vandaan haalt is voor iedereen een raadsel. Het gaat om hele kleine details", laat Kerkhof aan Motorsport weten.

Volgens Kerkhof is het soms frustrerend als Verstappen wederom zijn tijd aanscherpt. "Het verklaart ook wel de frustratie bij Ricciardo vorig jaar, die werd in de kwalificaties compleet afgemaakt. Wat Max doet is bijna niet na te doen, want hij rijdt perfect." Over zijn rondje op de Charlotte Roval is Kerkhof lyrisch: "Ik heb de data bestudeerd en het was een buitenaards goede ronde." In 2015 kon de wereld genieten van Max Verstappens inhaalactie buitenom in Blanchimont tijdens de GP van België. Later bleek dat hij deze actie samen met Kerkhof online had geoefend. In onderstaande video zie je de training van Max en Atze op Spa.

0Y5-DZNjBOg

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen