Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Kersvers F2-kampioen Drugovich tekent Formule 1-contract

Felipe Drugovich werd op Monza gekroond tot de nieuwe Formule 2-kampioen van 2022. Nu is bekend geworden dat hij een Formule 1-contract heeft getekend, en wel bij Aston Martin.

Drugovich Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin bracht zojuist via een officieel persbericht naar buiten dat het team zich versterkt heeft met Felipe Drugovich. De Braziliaanse kersvers Formule 2-kampioen gaat aan de slag als test- en reservecoureur voor het Britse team.

Drugovich is met zijn contract de eerste coureur van Aston Martins opleidingsprogramma. Hij is nu één van de reservecoureurs en het is de bedoeling dat hij later dit jaar in Abu Dhabi zijn eerste vrije training rijdt voor het team en wel als vervanger van Lance Stroll. Daarnaast zal hij veelvuldig gaan testen met de Aston Martin AMR21 uit 2021.

Drugovich is natuurlijk opgetogen met de deal: "Het is een geweldige kans voor mij en maakt met terugwerkende kracht het succesvolle seizoen 2022 alleen maar mooier. Het winnen van de Formule 2-titel wordt al lange tijd beschouwd als dé springplank richting de Formule 1 en bij Aston Martin zal ik alle tools tot mijn beschikking hebben om de volgende stap te zetten."

"2023 wordt een belangrijk leerjaar met een steile leercurve. Ik zal samenwerken met het team, maar mijn voornaamste doel is om mezelf te blijven ontwikkelen als coureur. Ik hoop dat dat me dat de kans verschaft om ooit in de Formule 1 te racen."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf