Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Kersvers F2-kampioen Drugovich tekent Formule 1-contract

Felipe Drugovich werd op Monza gekroond tot de nieuwe Formule 2-kampioen van 2022. Nu is bekend geworden dat hij een Formule 1-contract heeft getekend, en wel bij Aston Martin.

Drugovich Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin bracht zojuist via een officieel persbericht naar buiten dat het team zich versterkt heeft met Felipe Drugovich. De Braziliaanse kersvers Formule 2-kampioen gaat aan de slag als test- en reservecoureur voor het Britse team.

Drugovich is met zijn contract de eerste coureur van Aston Martins opleidingsprogramma. Hij is nu één van de reservecoureurs en het is de bedoeling dat hij later dit jaar in Abu Dhabi zijn eerste vrije training rijdt voor het team en wel als vervanger van Lance Stroll. Daarnaast zal hij veelvuldig gaan testen met de Aston Martin AMR21 uit 2021.

Drugovich is natuurlijk opgetogen met de deal: "Het is een geweldige kans voor mij en maakt met terugwerkende kracht het succesvolle seizoen 2022 alleen maar mooier. Het winnen van de Formule 2-titel wordt al lange tijd beschouwd als dé springplank richting de Formule 1 en bij Aston Martin zal ik alle tools tot mijn beschikking hebben om de volgende stap te zetten."

"2023 wordt een belangrijk leerjaar met een steile leercurve. Ik zal samenwerken met het team, maar mijn voornaamste doel is om mezelf te blijven ontwikkelen als coureur. Ik hoop dat dat me dat de kans verschaft om ooit in de Formule 1 te racen."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?