© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Keurige vierde tijd voor Max Verstappen in tweede training Oostenrijk

07 jul. 2017 15:31 Ruud Dimmers 0 reacties
De tweede vrije training verliep vergelijkbaar met de eerste. Lewis Hamilton was de hele sessie het snelste en wist Vettel en Bottas voor te blijven. Max Verstappen kende wat problemen, maar zat er goed bij met een vierde tijd.

Lewis Hamilton wederom snelste, Max Verstappen zit er weer goed bij

De openingsfase van de tweede training was het druk op de baan. Bijna alle coureurs doken direct naar buiten, omdat er een kans was van 80% op regen later in de sessie. Lewis Hamilton verbeterde zijn tijd van de ochtend op de supersofts en streed met teamgenoot Bottas om de snelste tijd.

Problemen waren er voor Max Verstappen die niet in actie kwam tijdens de openingsfase van de tweede training. Het team was aan het werk aan de RB13, die nog onbekende problemen had. Na een half uur kwam de Nederlander de baan op en noteerde direct de vijfde tijd.

Ook voor Fernando Alonso verliep de training niet zoals gewenst. Met een beschadiging aan de vloer van zijn auto moest de Spanjaard lange tijd toezien hoe zijn McLaren weer geprepareerd waren. 

Snel was Valtteri Bottas, maar de fin maakte ook spectaculair uitstapje door de grindbak.

Veel coureurs gingen wijd in de eerste of de laatste bocht, waarbij de kerbstones soms voor schade aan de vloer zorgden. Zo vloog Carlos Sainz vol over de kerbstones.

Max Verstappen had na een uur slechts elf ronden gereden en liet diverse aanpassingen maken aan zijn RB13. Ondanks het geringe aantal ronden stond de Nederlander op de vijfde positie, vlak echter teamgenoot Ricciardo.

Vooraan was het Lewis Hamilton die de vrijdag domineerde, gevolgd door Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Max Verstappen verbeterde zichzelf naar een vierde positie op drie tienden achter Hamilton.

In de laatste fase van de training werkten de coureurs aan de lange runs. Max Verstappen klaagde over een gebrek aan grip tijdens zijn lange run op de ultrasoft banden. Teamgenoot Daniel Ricciardo kampte in de slotfase met een probleem aan zijn turbo.

Uiteindelijk veranderden de posities in de top niet meer waardoor Hamilton de training als snelste afsloot, voor Vettel Bottas en Verstappen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen