Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Keurige vierde tijd voor Max Verstappen in tweede training Oostenrijk

De tweede vrije training verliep vergelijkbaar met de eerste. Lewis Hamilton was de hele sessie het snelste en wist Vettel en Bottas voor te blijven. Max Verstappen kende wat problemen, maar zat er goed bij met een vierde tijd.

De openingsfase van de tweede training was het druk op de baan. Bijna alle coureurs doken direct naar buiten, omdat er een kans was van 80% op regen later in de sessie. Lewis Hamilton verbeterde zijn tijd van de ochtend op de supersofts en streed met teamgenoot Bottas om de snelste tijd. Problemen waren er voor Max Verstappen die niet in actie kwam tijdens de openingsfase van de tweede training. Het team was aan het werk aan de RB13, die nog onbekende problemen had. Na een half uur kwam de Nederlander de baan op en noteerde direct de vijfde tijd. Ook voor Fernando Alonso verliep de training niet zoals gewenst. Met een beschadiging aan de vloer van zijn auto moest de Spanjaard lange tijd toezien hoe zijn McLaren weer geprepareerd waren.

Volledige uitslag https://racingnews365.nl/uitslag-tweede-vrije-training-gp-oostenrijk-2017

Snel was Valtteri Bottas, maar de fin maakte ook spectaculair uitstapje door de grindbak. Veel coureurs gingen wijd in de eerste of de laatste bocht, waarbij de kerbstones soms voor schade aan de vloer zorgden. Zo vloog Carlos Sainz vol over de kerbstones. Max Verstappen had na een uur slechts elf ronden gereden en liet diverse aanpassingen maken aan zijn RB13. Ondanks het geringe aantal ronden stond de Nederlander op de vijfde positie, vlak echter teamgenoot Ricciardo. Vooraan was het Lewis Hamilton die de vrijdag domineerde, gevolgd door Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Max Verstappen verbeterde zichzelf naar een vierde positie op drie tienden achter Hamilton. In de laatste fase van de training werkten de coureurs aan de lange runs. Max Verstappen klaagde over een gebrek aan grip tijdens zijn lange run op de ultrasoft banden. Teamgenoot Daniel Ricciardo kampte in de slotfase met een probleem aan zijn turbo. Uiteindelijk veranderden de posities in de top niet meer waardoor Hamilton de training als snelste afsloot, voor Vettel Bottas en Verstappen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"