Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kevin Magnussen

Kevin Magnussen en Renger van der Zande nieuwe teamgenoten in Amerika

Kevin Magnussen heeft een nieuwe uitdaging gevonden voor 2021. Hij verlaat de Formule 1 en strijkt neer in de Verenigde Staten, waar hij volgend jaar samen met onze landgenoot Renger van der Zande uit zal komen in de IMSA. Beiden staan ze te trappelen om samen de strijd aan te gaan in The States.

Magnussen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Renger van der Zande kwam de afgelopen drie jaar uit voor Wayne Taylor Racing in het IMSA WeaterTech Sportscar Championship, waar hij prima presteerde. Ook het afgelopen seizoen gooide hij samen met teamgenoot Ryan Briscoe hoge ogen, maar toch kreeg hij aan het einde van het jaar te horen dat hij op zoek moest naar een nieuwe uitdaging voor 2021.

RacingNews365 sprak met Van der Zande over zijn afgelopen seizoen. "Ik heb een heel goed jaar achter de rug. Over alle races heen heb ik gewoon heel goed gepresteerd. Over tien races kan je het natuurlijk nooit perfect doen. Een paar keer hebben we strategisch mis gezeten en in de laatste race tikte iemand ons aan waardoor we schade opliepen."

Uiteindelijk greep de Nederlander daardoor op één punt na net naast de titel. "We werden tweede in het kampioenschap, maar wel eerste in de Endurance Cup. Maar de 24 uur van Daytona en Petit Le Mans, twee hele grote wedstrijden, heb ik wel gewonnen. Dus wat dat betreft was het een heel goed jaar", zo blikt hij terug.

Toch moest hij dus plots op zoek naar een nieuwe werkgever. "Een vreemd verhaal", oordeelt hij. "Zeker als je kijkt naar de gemiddeldes en hoe hard ik ging in die auto. Het blijft een familieteam en dan komt de familie op de eerste plaats, dus in dat geval stond ik opeens aan de kant."

Maar een nieuwe en misschien nog wel mooiere uitdaging wist hij binnen no time te vinden. "Ik heb zeker wat gevonden, het wordt een hele mooie uitdaging", zo liet hij recent al doorschemeren aan deze website. En een mooie uitdaging is het zeker. Deze donderdag werd namelijk bekend dat Van der Zande in 2021 samen met afzwaaiend F1-coureur Kevin Magnussen aan de bak gaat bij Chip Ganassi Racing in dezelfde IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Het team is een grote naam in de motorsport, met teams in de IndyCar, NASCAR en binnenkort de Extreme E. Van der Zande bezocht recent de fabriek en staat te trappelen om in de Cadillac te springen. "Ik heb de fabriek bezocht en we hebben over de toekomst gepraat. Iedereen bij het team is een echte racer en heeft een echte winnaarsmentaliteit. Het is een geweldige kans voor mij en ik ben blij dat ik deel uit mag maken van dit mooie team. Ik kan niet wachten op de samenwerking samen met Kevin", liet hij weten na de bekendmaking.

Ook Magnussen zelf is in zijn nopjes met zijn nieuwe uitdaging, nadat zijn contract bij Haas niet werd verlengd. "Ik ben echt heel enthousiast en kan niet wachten om voor het eerst achter het stuur te kruipen volgend jaar. De 24 uur van Daytona staat al heel lang op mijn bucket list en het is de eerste race van het seizoen. Laten we flink wat trofeeën gaan verzamelen, Renger!"

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1