Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kevin Magnussen heeft maling aan mening van anderen

Formule 1 coureur Kevin Magnussen krijgt er bijna iedere Grand Prix weer van langs. Met zijn rijstijl en soms rare actie ligt hij onder een vergrootglas. De Haas-coureur trekt zich niets aan van alle kritiek.

Kevin Magnussen maakte in 2014 zijn debuut voor McLaren. De Deen gold als een van de grootste talenten van zijn generatie, maar tot op heden komt dat er niet uit. De prestaties zijn wisselvallig en zeker in het laatste jaar is zijn rijstijl erg agressief geworden. Diverse coureurs, waaronder Hulkenberg en Alonso, haalden in het verleden al hard uit naar Magnussen. Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve noemde Magnussen zelfs een klootzak. " Ik volg social media al een tijd niet meer en dat doet me goed. Het maakt me niet uit wat men over mij zegt. Als iemand iets negatiefs roept hoor ik dat toch wel via journalisten. Ik trek mij er niets van aan. Het is niet mijn doel om populair te zijn. Om het gewenste resultaat te bereiken moet je soms je ellebogen gebruiken," laat hij aan Ekstra Bladet weten.

Het is wel duidelijk dat Magnussen niet goed ligt bij zijn coureurs. Ieder weekend klagen zijn concurrenten over zijn rijstijl. Van het (bewust) in de weg rijden tijdens trainingen, tot en met de soms roekeloze acties tijdens de race. De Haas-coureur slaapt er niet slechter door. " Ik streef er niet naar om de populairste F1-coureur te zijn. Mijn resultaten en de mening van de wedstrijdleiding vind ik het belangrijkste. Dit jaar ben ik maar één keer gestraft en voor mij is dat het bewijs dat ik weinig verkeerd doe." " In de paddock heb ik wel vrienden, maar dat zijn geen coureurs. Dat zou toch niet werken, dus vind ik het prima zo."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen