Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kevin Magnussen wil 24 uur van Daytona rijden met vader Jan

Kevin Magnussen zou graag eens samen met zijn vader Jan Magnussen aan de start staan van een race. De 24 uur van Daytona lijkt daarvoor de beste gelegenheid, aldus Magnussen jr.

Haas F1-coureur Kevin Magnussen zou graag eens samen met zijn vader aan de start staat van een autorace. Voormalig Formule 1-coureur Jan Magnussen maakt al jarenlang furore in de endurance-racerij, waar hij uitkomt voor het fabrieksteam van Chevrolet. In gesprek met Crash.net licht hij zijn wens om met zijn vader samen te racen verder toe: "We hebben het er voortdurend over. Het zou echt een geweldige ervaring zijn om als vader aan zoon aan de start te staan van een race. Ik zie het graag gebeuren."

De endurancer-racerij waarin vader Jan actief is, lijkt bij uitstek geschikt voor een dergelijk samenwerking, aangezien een auto door meerdere coureurs gedeeld moet worden. Kevin Magnussen noemt dan ook de 24 uur van Daytona als meest realistische optie. "Die race wordt zeer vroeg in het seizoen gehouden, nog lange tijd voordat de Formule 1 weer van start gaat. Een deelname aan de 24 uur van Daytona staat mijn Formule 1-verplichtingen dus niet in de weg." "We zullen zien of het er ooit van komt. Als de kans zich echter aandient, zal ik hem met beide handen aangrijpen." Eerder dit jaar maakte zowel Fernando Alonso als Lance Stroll zijn debuut tijdens de 24 uur van Daytona.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi