Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Kilometervretend Red Bull vlamt door én valt stil, Ferrari sneller dan Verstappen

Red Bull kende een tegenvallende ochtend, maar in de middag wordt er veel verloren tijd goed gemaakt. Toch kende Perez opnieuw problemen. Ferrari ging ondertussen aan de snelste tijd van Verstappen voorbij.

Perez Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
De testdag in Bahrein begon onrustig voor Red Bull, met remproblemen voor Sergio Perez. Daardoor had hij na twee uur testen de minste ronden gereden van alle coureurs die in actie kwamen.

Zodra de Red Bull weer de baan op ging, werd de rode vlag gezwaaid vanwege een loszitten putdeksel: einde testochtend. De sessie werd een uur ingekort. Dat uur werd opgeteld bij de middagsessie, die een uur eerder is begonnen. Van 12:00 tot 17:00 uur Nederlandse tijd wordt er deze middag getest.

Perez werkt racesimulatie af, valt daarna stil

Sergio Perez kwam dus tot slechts twintig ronden in de ochtend. Eigenlijk had hij het stuur over moeten geven aan Max Verstappen, maar Red Bull liet Checo ook in de middag in de RB20 stappen.

De eerste twee uur van de middagsessie stond voor de Mexicaan in het teken van een racesimulatie. Vijftien ronden op de medium C3-, 20 op de harde C2- en 23 op de hardste C1-band. Daardoor komt Perez 'slechts' op P9 te staan in de tussenstand, nadat hij kort voor het verschijnen van dit verslag wat snellere ronden reed op de medium C3-banden.

Tijdens de racesimulatie waren er geen problemen zichtbaar, maar daarna ging het toch weer mis. Toen zijn rondeaantal de 80 had aangetikt, ging het mis. De RB20 begon te haperen en met een slakkengang kroop Perez terug naar de pitstraat. Na een minuut of vijf reed hij toch weer de baan op en leken de problemen weer voorbij te zijn.

Ferrari snel

Ondertussen was het Ferrari dat als eerste topteam de zachte C4-banden onder de auto schroefde. Het was Carlos Sainz die op die banden naar een 1.30,4 snelde, ongeveer een seconde sneller dan Verstappen op woensdag.

Lando Norris heeft ondertussen ook al een snellere ronde dan Verstappen geklokt. Hij deed dat op de medium C3-banden. De snelste tijd van de testdagen vorig jaar werd gereden door Sergio Perez, op de vrijdagmiddag. Dat was toen een 1.30,3, waar we nog maar een tiende van een seconde van verwijderd zijn.

Kijkend naar de productiviteit van de teams, dan zijn het Red Bull en Mercedes die samen 'strijden' om het hoogste aantal. Beide teams zitten op het moment van schrijven op ongeveer 80 ronden. Ferrari volgt hen op de voet. De andere teams hebben ook allemaal minstens 60 ronden op de teller staan deze donderdag.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China