Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Kimi Antonelli nog voor zomerstop in F1? "Is er klaar voor"

De (mogelijke) entree van Andrea Kimi Antonelli in de Formule 1 blijft voer voor discussie. Nu de F1-regels zijn aangepast, gaan we hem dan al voor de zomerstop op zijn zeventiende zien debuteren in de koningsklasse van de racerij?

Andrea Kimi Antonelli lijkt voorbestemd om volgend seizoen in de Formule 1 te gaan rijden bij Mercedes. Het 17-jarige Italiaanse talent zou echter ook zomaar al dit jaar kunnen gaan debuteren in de Formule 1. De weg is hiervoor vorige week vrijgemaakt door de aanpassing van de regels dat ook 17-jarigen mogen rijden in de koningsklasse, als hij goed genoeg is en heeft bewezen dat hij het aan kan en genoeg kilometers heeft gemaakt.

Nu mogen coureurs pas op hun achttiende debuteren, een aanpassing die gemaakt werd na het debuut van Max Verstappen in 2015 op 17-jarige leeftijd. Antonelli wordt dit jaar op de zaterdag van Zandvoort achttien, maar kan dus al daarvoor een stoeltje in de F1 gaan overnemen. Het gerucht gaat namelijk dat hij de vervanger moet worden van Logan Sargeant bij Williams. Voor de zomer zijn er nog vijf races te rijden. Gaan we Antonelli dus al snel in de Formule 1 zien, want de regels lijken puur voor hem te zijn aangepast?

"Je zit nu met die triple header natuurlijk. Spanje, Oostenrijk, Groot -Brittannië. Ik zie hem niet in een keer tijdens die triple header erin komen, maar goed, je weet het niet", zegt F1-kenner Ruud Dimmers in een gloednieuwe editie van de RacingNews365-podcast. "Hij is er klaar voor, dus het maakt hem niet uit", aldus Tom Coronel.

"Als je in een Williams zit heb je überhaupt niks te verliezen. En als je Sargeant moet vervangen heb je ook niks te verliezen. Het klinkt heel nadelig voor de jongen (Sargeant, red.) maar ik bedoel, als er iets gebeurt, dan is hij er altijd bij. Het was ook in Canada weer, alleen we zouden hem wel gaan missen. Een beetje hetzelfde als dat we Latifi ook missen. De momenten dat je denkt van 'de Grand Prix is saai en we hebben wat nodig', dan had je eerst Mick Schumacher, toen had je Latifi en nu heb je Sargeant", reageert Dimmers. "Kijk, ik ben er heel simpel in. Bij het voetballen kijk je ook niet naar de leeftijd. Er staan af en toe mannen van 16 in het eerste van de profclub. Als je goed bent, ben je goed en dan komt het wel."

Dimmers zou het echter het verstandigste vinden als Williams Antonelli pas na de zomer het stoeltje van Sargeant geeft. "Ik zou hem echt even in de Formule 2 nog een aantal races laten rijden. Laat hem maar fouten maken dan. Je ziet bijvoorbeeld ook met Nyck de Vries, je ziet het ook met Mick Schumacher. Als je na acht races nog niet gepresteerd hebt in de Formule 1, ook al ben je een jong talent, dan is die druk ineens gigantisch. Je kan beter fouten maken in de F2, nog een aantal races rijden. En dan lekker vanaf de zomerstop erin. Dan heb je ook drie, vier weken om echt helemaal mentaal toe te leven naar je F1-debuut. En dan laat het maar zien."

Beluister hieronder de hele podcast.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen