Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen: 'Een mooie auto is meestal ook snel'

Gisteren was het dan de beurt aan Ferrari die onder enorme publieke belangstelling de SF71H aan het publiek presenteerde. Of dit ook de winnende auto van 2018 is, is nog even afwachten maar volgens Kimi Raikkonen belooft het mooie uiterlijk van zijn nieuwe auto in ieder geval veel goeds.

Voor Kimi Raikkonen wordt het nieuwe Formule 1 seizoen het seizoen van de waarheid. De Fin is in het bezit van een aflopend contract en weet dat hij dit jaar behoorlijk moet presteren om voor een nieuw contract in aanmerking te komen. Raikkonen bezorgde in 2007 Ferrari haar laatste wereldtitel bij de coureurs en doet dit jaar samen met Vettel opnieuw een poging om de hegemonie van Mercedes te doorbreken. Beide coureurs waren bij de presentatie van hun nieuwe bolide aanwezig en vooral Raikkonen was onder de indruk van de SF71H en ziet het nieuwe seizoen dan ook vol vertrouwen tegemoet.

"De auto ziet er goed uit en vaak is het zo dat als iets er mooi uitziet, dat het dan ook snel is. Dat zien we ongetwijfeld volgende week tijdens de tests en in de eerste paar races terug." "Ik heb woensdagavond de auto voor het eerst in zijn geheel gezien en dat is altijd erg opwindend. Natuurlijk willen we er nu zo snel mogelijk mee rijden. Dan zien we pas echt waartoe de auto in staat is." Natuurlijk kwam ook de Halo nog even ter sprake maar daar maakt de Fin zich totaal niet druk om. "We hebben er vorig jaar al mee gereden en qua rijden is er weinig verschil. Je went er ook aan. Bij het ontwerpen van de auto is er rekening gehouden met de Halo dus deze zal ook minder aanwezig zijn. Door alle reglementswijzigingen zien de auto's er steeds weer anders uit en daar waren we ook snel aan gewend. Het is nu eenmaal zo en het is iets voor de veiligheid."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'