Kimi Raikkonen: 'Ferrari is nog sterker in 2018'

14 okt. 2017 14:00 Rik Alkema 0 reacties
Het team van Ferrari is in theorie nog kansrijk voor de titel, maar in de praktijk is een titel niet meer mogelijk. Zowel bij de coureurs als bij de teams staat Ferrari ver achter op Mercedes. Toch is de opmars van Ferrari dit seizoen opmerkelijk te noemen en Kimi Raikkonen verwacht volgend jaar een nog beter Ferrari.

Raikkonen gelooft in sterk Ferrari volgend seizoen

Hoewel niemand bij Ferrari het in zijn hoofd zal halen om het team 'kansloos' te noemen voor een wereldtitel dit seizoen, houdt iedereen er wel rekening mee dat een titel er niet gaat komen dit jaar. 

Kimi Raikkonen zag zijn contract verlengd worden dit jaar en mag volgend jaar dus nog een keer een gooi doen naar een wereldtitel. In gesprek met La Gazetta dello Sport toont Raikkonen zich dan ook strijdbaar voor volgend seizoen.

"Succes hangt ook af van je tegenstander", is Raikkonen realistisch. "Dit jaar waren we aardig succesvol en hebben we ons goed ontwikkeld, maar volgend jaar zullen we nog sterker zijn", aldus Raikkonen.

Raikkonen, die volgende week 38 jaar wordt, is blij dat hij volgend seizoen nog een jaar bij Ferrari mag blijven. Vooral omdat hij naar eigen zeggen heel goed kan met zijn teamgenoot, Sebastian Vettel.

"We hebben een goede relatie en nu ik nog een jaar blijf kunnen we samen de problemen proberen op te lossen voor het team."

Over een eventueel vertrek uit de Formule 1 heeft Raikkonen nog niet nagedacht. Als het aan Raikkonen ligt gaat hij na 15 seizoenen Formule 1 nog wel even door.

"Ik weet nog niet eens wat ik volgende week precies ga doen", grapt Raikkonen. "Als ik gestopt ben ga ik misschien wel rallyrijden, maar zolang ik nog vooraan kan rijden denk ik nog niet aan stoppen", is Raikkonen duidelijk.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen