'Kimi Raikkonen grootste kanshebber voor Ferrari contract voor 2019'

18 dec. 2017 16:35 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 carrière van Kimi Raikkonen duurt nog minimaal toe het einde van 2018. De Fin geniet nog altijd van het racen voor Ferrari en denkt nog niet aan stoppen. Zijn verbintenis loopt aan het einde van volgend jaar af, maar gaat Kimi nog langer door?

Kiest Ferrari wederom voor Kimi Raikkonen?

Sebastian Vettel staat bij Ferrari nog tot en met 2020 onder contract. Het Italiaanse F1-team heeft nog geen toekomstplannen gemaakt voor de tweede coureur. Duidelijk is wel dat Vettel daar zeggenschap in heeft.

Op verzoek van Vettel, en bij gebrek aan goede opties, legde Ferrari Raikkonen ook voor 2018 vast. Volgens Speedweek is de kans groot dat de Fin ook in 2019 mag aanblijven. De redenen hiervoor zijn divers.

Allereerst zijn er weinig interessante coureurs beschikbaar. Valtteri Bottas heeft een aflopend contract bij Mercedes eind 2018, maar staat niet op de radar in Italië. Daniel Ricciardo is een interessante optie, maar van hem wordt verwacht dat hij een nieuw contract tekent bij Red Bull. Daarbij komt dat Ricciardo en Vettel in 2014 teamgenoten waren bij Red Bull en de strijd toen ongekend spannend was. Vettel werd door de Australiër verslagen en zou een nummer één status ambiëren, zoals Hamilton die bij Mercedes heeft.

Wie is de coureur van het jaar 2017?

  • Lewis Hamilton
  • Sebastian Vettel
  • Max Verstappen
  • Esteban Ocon
  • Daniel Ricciardo

Charles Leclerc maakt in 2018 zijn Formule 1 debuut, maar zal een dijk van een seizoen moeten rijden wil Ferrari hem vastleggen voor 2019. Het past niet in de filosofie van teams als Ferrari om jonge coureurs in dienst te nemen. Het is in de Formule 1 een zeldzaamheid dat een coureur met slechts één seizoen F1-ervaring voor een topteam uitkomt. Speedweek schat zijn kansen op niet al te groot in.

Veel andere talenten zoals Esteban Ocon en Carlos Sainz zijn niet beschikbaar. De kans dat Ferrari en Kimi Raikkonen ook in 2019 door gaan met elkaar is volgens Speedweek zeer groot. 

Wij hopen toch echt dat Ferrari eens voor een spannende rijderskeuze gaat.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen