'Kimi Raikkonen heeft twee gezichten'

17 aug. 2017 13:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Over de Scandinavische Formule 1 coureurs wordt altijd gezegd dat ze zo uiterst beheerst zijn, zo koelbloedig en over het algemeen weinig emoties tonen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Fin Kimi Raikkonen, ook wel bekend als The Iceman.

Kimi Raikkonen is niet altijd een ijskonijn

De boordradio van Kimi Raikkonen levert vaak boeiende gespreksstof op. De Ferrari coureur bromt wat af en is vaak amper goed te verstaan. Ook in de verplichte interviews direct na afloop van de race staat Raikkonen er altijd wat verloren bij en zijn zijn antwoorden vaak erg kort.

Toch laat de Fin zich ook weleens van een andere kant zien. Wie herinnert zich niet dat hartverscheurende jochie met zijn Ferrari shirt? Helemaal in tranen toen zijn grote held Raikkonen uit de race vloog? Liberty Media sprong er handig op in en haalde het jochie met zijn ouders naar de paddock voor een ontmoeting met Raikkonen. Het leverde hem zelfs een nominatie op voor 'het beste sportmoment van het jaar'.

Ook Eric Bouillier, zijn vroegere teambaas bij Lotus, vindt dat Raikkonen ten onrechte wordt afgeschilderd als een man zonder emoties.

De huidige McLaren teambaas vertelt in gesprek met F1.com uitgebreid over de periode waarin hij samenwerkte met Raikkonen.

"Kimi is echt veel gevoeliger dan iedereen denkt. Ik herinner mij nog heel goed zijn zege in Abu Dhabi in 2012. Het was zijn eerste overwinning nadat hij terugkeerde in de sport en hij was toen zo emotioneel over de boordradio. Hij sprak toen hele warme woorden richting het team."

"Alleen toen hij uitstapte bij de finish, was hij weer helemaal zoals wij hem kennen. In de rol van The Iceman. Dat doet hij puur uit zelfbescherming."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen