Kimi Raikkonen: 'Ik ben momenteel niet goed genoeg'

28 jul. 2017 08:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Kimi Raikkonen is ook dit Formule 1 seizoen weer een belangrijke pijler in het 'silly season'. Grote vraag is natuurlijk of Ferrari hem nog een jaar aan boord houdt of dat ze op zoek gaan naar een vervanger. Raikkonen zelf is ervan overtuigd dat hij nog steeds over de kwaliteiten beschikt om races te winnen.

Kimi Raikkonen wil stijgende lijn van Silverstone voortzetten

Dit seizoen heeft Kimi Raikkonen nog maar weinig laten zien. De Fin staat inmiddels 79 punten achter op zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Daarnaast won de Duitser al drie races terwijl Raikkonen nog steeds jaagt op zijn eerste zege van dit jaar. Teameigenaar Marchionne liet zich eerder al ontvallen dat Raikkonen in zijn ogen soms wat 'lui' is en dat hij beter moet presteren als hij in 2018 voor Ferrari wil rijden.

Ook Raikkonen beseft zich maar al te goed dat hij dit seizoen te wisselvallig presteert. Aan ESPN vertelt de Fin dat hij nog steeds voor de zeges strijdt.

"Natuurlijk ben ik niet tevreden met de resultaten tot nu toe. Ik wil races winnen en vooraan meestrijden. Dat is dit jaar helaas nog niet zo vaak het geval geweest. De snelheid heb ik wel, daar twijfel ik niet aan, maar alles moet nu nog op zijn plek vallen."

Ik doe altijd mijn best!

Tijdens de vorige race op Silverstone versloeg Raikkonen zijn teamgenoot. Hij startte de race knap als tweede en wist deze positie ook lang vol te houden. Pas in de slotfase verloor hij zijn tweede plek vanwege een lekke band. Uiteindelijk kwam hij nog als derde over de finish.

In Hongarije hoopt Raikkonen dat hij opnieuw vooraan kan strijden.

"Hopelijk voelt de auto in Hongarije net zo goed als op Silverstone. We moeten alle details goed krijgen en het maximale uit ons pakket halen. De Hungaroring past op zich beter bij onze auto. Ik kan het fout hebben natuurlijk maar dat verwacht ik eigenlijk niet. Zoals altijd ga ik ook in Hongarije vol voor mijn kansen!"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen