Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Kimi Raikkonen: 'Ik kreeg groen licht om weg te rijden'

Niet alleen het incident tussen Verstappen en Hamilton zorgde voor een storm aan kritiek, ook de pitstop van Kimi Raikkonen werd veelvuldig geanalyseerd. Wat ging er mis en had Raikkonen er schuld aan of niet?

Raikkonen begon als derde aan de GP van Bahrein maar verloor bij de start direct zijn plek aan Valtteri Bottas. Meer dan een derde plek leek er niet in te zitten tot een compleet mislukte pitstop een einde maakte aan zijn race. In gesprek met Crash.net geeft Raikkonen aan dat hem niets te verwijten valt.

"Ik weet niet precies wat er misging, dat moeten we nog onderzoeken. Mijn job is om weg te rijden als het licht op groen springt en dat gebeurde, dus reed ik ook weg. Dat is het enige waar ik als coureur op dat moment op let. Helaas betaalde één van mijn monteurs een hoge prijs voor wat er misging. Dus ja, het was zeker niet goed."

Raikkonen kreeg direct bij het wegrijden al te horen dat hij moest stoppen omdat zijn linkerband niet juist was gemonteerd. Hierdoor verloor Raikkonen zijn potentiële podiumplek en dus kostbare punten.

"Het maakt niet uit hoe snel we waren, als je de finish niet haalt, scoor je geen punten. Het is duidelijk niet wat ik ervan had verwacht. Helaas gebeuren dit soort dingen. Ik kan er niks aan veranderen dus de volgende keer proberen we het gewoon beter te doen."

Bekijk hieronder de dramatisch verlopen pitstop van Raikkonen.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1