'Kimi Raikkonen is een echte teamspeler'

02 aug. 2017 06:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Net als tijdens de GP van Engeland was Kimi Raikkonen ook in Hongarije de snellere Ferrari coureur. In beide gevallen stonde de Fin niet op het hoogste treetje. In Engeland deels vanwege een lekke band en in Hongarije omdat hij geen aanval op zijn teamgenoot mocht plaatsen.

Ferrari waardeert Raikkonen als 'tweede rijder'

Nog niet zo lang geleden kreeg Kimi Raikkonen te horen dat hij betere prestaties moest leveren om in aanmerking te komen voor contractverlening. Teameigenaar Marchionne vond Raikkonen bij vlagen lui. In de laatste twee races laat de Fin echter zien dat hij nog steeds kan strijden voor de zege.

In Hongarije moest hij echter genoegen nemen met de rol van tweede rijder. Een positie waar de Fin zich nog niet helemaal in wil schikken maar wat in ieder geval door zijn werkgever wordt gewaardeerd.

Teambaas Arrivabene stak zijn waardering voor Raikkonen dan ook niet onder stoelen of banken.

"Sebastian reed een geweldige race. Hij slaagde erin om aan de leiding te blijven ondanks een probleem met zijn stuur. Hij werd daarbij natuurlijk geholpen door Kimi. Kimi liet niet alleen zien dat hij een kampioen is maar dat hij ook een echte teamspeler is."

Raikkonen heeft nog geen duidelijkheid over een stoeltje voor 2018 maar de geluiden over een op handen zijnde contractverlenging worden steeds luider. Vooral nu Raikkonen zich van zijn beste kant laat zien als teamspeler.

"Een geweldige race en een super resultaat vooral onder deze lastige omstandigheden. Het demonstreerde opnieuw de kracht van Ferrari. "

Ferrari gaat nu de zomerstop in met een achterstand van 39 punten op Mercedes voor de constructeurstitel. Vettel daarentegen leidt het WK met een voorsprong van 14 punten op Hamilton.

Raikkonen was in 2007 de laatste wereldkampioen in dienst van Ferrari maar heeft inmiddels al 86 punten achterstand op zijn teamgenoot Vettel en staat momenteel vijfde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen