Kimi Raikkonen houdt vertrouwen: 'Ik ben snel genoeg'

08 aug. 2017 20:00 Rik Alkema 0 reacties
Kimi Raikkonen is dit jaar alweer bezig aan zijn vierde seizoen voor Ferrari en nog steeds is hij snel genoeg. Althans, dat vindt de Fin zelf. Ondanks het feit dat hij geen rol speelt in het kampioenschap, terwijl Ferrari wel over een winnende auto beschikt, kan hij naar eigen zeggen nog goed mee op het hoogste niveau.

Kimi Raikkonen ondanks mindere resultaten vol zelfvertrouwen

Dit seizoen behaalde Kimi Raikkonen 116 punten in de eerste elf wedstrijden en stond hij vier keer op het podium. Dat terwijl teamgenoot Sebastian Vettel al op 202 punten staat, daarmee aan de leiding van het kampioenschap gaat en acht keer op het podium stond. Daarnaast heeft Vettel al vier overwinningen achter zijn naam staan, terwijl Raikkonen niet verder is gekomen dan een tweede plaats.

De Fin is zelf dan ook niet tevreden over zijn prestaties in de eerste seizoenshelft.

"Persoonlijk ben ik niet tevreden met de resultaten in de eerste seizoenshelft. Ik wil races winnen en vooraan meedoen. Dat is te vaak niet gelukt dit seizoen", zegt Raikkonen tegenover Autosport.com.

Ondanks de mindere resultaten weet Raikkonen echter zeker dat hij nog snel genoeg is, al weet hij niet of het genoeg zal zijn om nog een jaartje in de Formule 1 te blijven.

"Over mijn snelheid twijfel ik niet, ik ben nog snel genoeg. Het gaat om de juiste puzzelstukjes die in elkaar moeten vallen. Ik ben niet blij met de resultaten, maar het is nou eenmaal gebeurd. We kunnen er niks meer aan veranderen."

"Of het genoeg is voor de toekomst weet ik niet, dat moet het team bepalen. Ze weten wat ik wil, dus we zien het wel", besluit Raikkonen nuchter.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen