Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen houdt vertrouwen: 'Ik ben snel genoeg'

Kimi Raikkonen is dit jaar alweer bezig aan zijn vierde seizoen voor Ferrari en nog steeds is hij snel genoeg. Althans, dat vindt de Fin zelf. Ondanks het feit dat hij geen rol speelt in het kampioenschap, terwijl Ferrari wel over een winnende auto beschikt, kan hij naar eigen zeggen nog goed mee op het hoogste niveau.

Dit seizoen behaalde Kimi Raikkonen 116 punten in de eerste elf wedstrijden en stond hij vier keer op het podium. Dat terwijl teamgenoot Sebastian Vettel al op 202 punten staat, daarmee aan de leiding van het kampioenschap gaat en acht keer op het podium stond. Daarnaast heeft Vettel al vier overwinningen achter zijn naam staan, terwijl Raikkonen niet verder is gekomen dan een tweede plaats. De Fin is zelf dan ook niet tevreden over zijn prestaties in de eerste seizoenshelft. "Persoonlijk ben ik niet tevreden met de resultaten in de eerste seizoenshelft. Ik wil races winnen en vooraan meedoen. Dat is te vaak niet gelukt dit seizoen" , zegt Raikkonen tegenover Autosport.com .

Ondanks de mindere resultaten weet Raikkonen echter zeker dat hij nog snel genoeg is, al weet hij niet of het genoeg zal zijn om nog een jaartje in de Formule 1 te blijven. "Over mijn snelheid twijfel ik niet, ik ben nog snel genoeg. Het gaat om de juiste puzzelstukjes die in elkaar moeten vallen. Ik ben niet blij met de resultaten, maar het is nou eenmaal gebeurd. We kunnen er niks meer aan veranderen." "Of het genoeg is voor de toekomst weet ik niet, dat moet het team bepalen. Ze weten wat ik wil, dus we zien het wel" , besluit Raikkonen nuchter.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024