Kimi Raikkonen is strijdbaar: 'We hebben niets te verliezen morgen'

15 jul. 2017 17:55 Rik Alkema 0 reacties
Kimi Raikkonen was de verrassende naam op de eerste startrij tijdens de kwalificatie voor de GP van Engeland. De Fin troefde zijn teamgenoot Sebastian Vettel af in de strijd om de tweede plek en mag morgen naast Lewis Hamilton starten.

Kimi Raikkonen blij maar kritisch naar tweede startplaats

Dat Lewis Hamilton de poleposition zou pakken was al vrij snel duidelijk, maar de strijd om de tweede plek bleef lang spannend. Vooral tussen de coureurs van Ferrari, aangezien Valtteri Bottas door een gridstraf van vijf plaatsen al wist dat hij niet om de ereplaatsen kon strijden. 

Uiteindelijk won Raikkonen de strijd, tot zijn eigen tevredenheid. "Het voelde goed vandaag. Vanmorgen waren de omstandigheden wat lastiger. Het was erg wisselvallig, dat maakte het moeilijk om goede rondetijden te rijden", was zijn eerste reactie na afloop van de kwalificatie.

De altijd nuchtere Fin was blij met de tweede plaats, maar beseft ook dat hij wellicht niet snel genoeg is om het Lewis Hamilton moeilijk te maken. "De auto was in de kwalificatie super, de set-up was perfect. We hebben op het juiste moment de juiste set-up gebruikt, dus daar ben ik blij mee. Aan de andere kant zijn we nog steeds niet snel genoeg, want we staan op P2 en niet op P1", was Raikkonen kritisch ondanks zijn goede kwalificatie.

Morgen tijdens de race heeft Raikkonen maar één doel: de wedstrijd winnen. Aangezien Raikkonen al ver op achterstand staat in het kampioenschap, kan hij morgen wat meer risico nemen. "We gaan het proberen en zien wel hoe ver we komen. We hebben niks te verliezen, dus gaan er tegenaan. We gaan er een mooie race van proberen te maken, met hopelijk veel punten voor het team", aldus een strijdbare Raikkonen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen