Kimi Raikkonen krijgt 5 plaatsen gridstraf

07 okt. 2017 07:44 Rik Alkema 0 reacties
Na Jolyon Palmer, Fernando Alonso, Carlos Sainz en Valtteri Bottas moet ook Kimi Raikkonen een gridstraf incasseren. De Fin moet zijn versnellingsbak wisselen en krijgt daarvoor vijf plaatsen straf. Daarmee begint de gridstraffenbingo voor de GP van Japan vorm te krijgen.

Kimi Raikkonen moet versnellingsbak wisselen

Inmiddels volgen de gridstraffen voor de Grand Prix van Japan elkaar rap op. Het begon gisteren met Carlos Sainz (20) en Valtteri Bottas (5) en vandaag kwamen daar Jolyon Palmer (20), Fernando Alonso (35) en Kimi Raikkonen (5) bij.

Alles bij elkaar zijn er tot op dit moment 85 plaatsen gridstraf uitgedeeld, terwijl het weekend pas op de helft is.

De versnellingsbakwissel van Kimi Raikkonen volgt op de crash van de Fin in de derde vrije training. Raikkonen kende een moment overstuur, kon dat niet meer corrigeren en eindigde uiteindelijk in de muur. Hij schreef zijn auto af en veroorzaakte een rode vlag.

De straffen voor Raikkonen en Bottas zijn wel goed nieuws voor Max Verstappen. Een derde startplaats lijkt in het verschiet te liggen, al lijkt het erop dat Red Bull wel de mindere is van Ferrari en Mercedes in Japan.

Straks om 08:00 uur Nederlandse tijd gaat de kwalificatie voor de GP van Japan van start. Deze is uiteraard te volgen via ons liveblog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen