Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen maakt feestje Ferrari compleet met P3

Ook voor Kimi Raikkonen staat dit Formule 1 seizoen de druk er vol op. De Fin moet zichzelf in de kijker rijden om voor een nieuw contract in aanmerking te komen. Met een derde plek tijdens de GP van Australië gaf hij in ieder geval zijn visitekaartje af.

Kimi Raikkonen troefde tijdens de kwalificatie zijn teamgenoot Vettel nog af en stond daardoor naast Hamilton op de eerste startrij. Zijn start was redelijk waarna hij als tweede aansloot achter Hamilton. Vettel maakte de top drie compleet en dit drietal bouwde al snel een kleine voorsprong uit op de achtervolgers waarvan verrassend Kevin Magnussen de leiding had voor Max Verstappen. In het vervolg van de race kon Raikkonen geen moment de druk opvoeren bij Hamilton en het podium leek dan ook al vrij snel bekend te zijn. Raikkonen ging vervolgens als eerste van de top drie naar binnen om te wisselen naar softs en viel daarmee terug achter zijn teamgenoot Vettel op P3. Daarna was het voor Raikkonen min of meer een gelopen race totdat hij op het eind nog onder druk kwam te staan van Daniel Ricciardo.

Tijdens het podiuminterview met Mark Webber sprak Raikkonen dan ook van een 'degelijke race'. "Ja, mijn race was wel OK. De auto voelde goed en ook de snelheid was prima. Helaas is inhalen hier nogal lastig." "Sebastian reed sterk en ging me voorbij toen ik mijn pitstop maakte. Op het einde kwam ik nog onder druk te staan van Daniel Ricciardo. Hij kwam op zijn nieuwere banden rap dichterbij maar kon geen aanval doen." "Ik ben dan ook ontzettend blij met deze derde plek. Meer zat er vandaag gewoon niet in."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"