Kimi Raikkonen ontsnapt aan motorwissel voor GP Monaco

15 mei 2018 16:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Kimi Raikkonen hoeft toch niet zijn motor te verwisselen. In Spanje moest de Fin opgeven met een kapotte motor, maar de schade was niet dusdanig van aard dat de krachtbron verwisseld moet worden.

Raikkonen met minder pk's dan Vettel naar Canada?

Uiteindelijk bleek een probleem met de bekabeling ervoor te zorgen de de linker cilinders geen vermogen meer gaven en Kimi Raikkonen de strijd in Spanje moest staken. 

Het probleem raakt niet aan losse onderdelen van de motor die je maar een beperkt aantal keer per seizoen mag wisselen en dus kan Raikkonen zijn motor in dezelfde configuratie behouden voor de Grand Prix van Monaco.

Overigens lijkt het er wel op dat Raikkonen het vanaf de Grand Prix van Canada enkele races met minder vermogen dan teamgenoot Sebastian Vettel moet stellen.

De onderdelen die op zaterdag in Spanje verwisseld werden, namelijk de verbrandingsmotor, de turbocharger en de MGU-H, hadden tot en en met de Grand Prix van Monaco mee moeten gaan, om in Canada te profiteren van een upgrade van de Ferrari-motor.

Nu zal Raikkonen echter vast moeten houden aan zijn huidige motor, mogelijk tot en met de Grand Prix van Duitsland in juli.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen