Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen ontsnapt aan motorwissel voor GP Monaco

Kimi Raikkonen hoeft toch niet zijn motor te verwisselen. In Spanje moest de Fin opgeven met een kapotte motor, maar de schade was niet dusdanig van aard dat de krachtbron verwisseld moet worden.

Uiteindelijk bleek een probleem met de bekabeling ervoor te zorgen de de linker cilinders geen vermogen meer gaven en Kimi Raikkonen de strijd in Spanje moest staken. Het probleem raakt niet aan losse onderdelen van de motor die je maar een beperkt aantal keer per seizoen mag wisselen en dus kan Raikkonen zijn motor in dezelfde configuratie behouden voor de Grand Prix van Monaco.

Overigens lijkt het er wel op dat Raikkonen het vanaf de Grand Prix van Canada enkele races met minder vermogen dan teamgenoot Sebastian Vettel moet stellen. De onderdelen die op zaterdag in Spanje verwisseld werden, namelijk de verbrandingsmotor, de turbocharger en de MGU-H, hadden tot en en met de Grand Prix van Monaco mee moeten gaan, om in Canada te profiteren van een upgrade van de Ferrari-motor. Nu zal Raikkonen echter vast moeten houden aan zijn huidige motor, mogelijk tot en met de Grand Prix van Duitsland in juli.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'