Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen over contractverlenging: 'We waren er snel uit'

Kimi Raikkonen is blij dat hij nog een jaar achter het stuur mag kruipen van de Ferrari. Twee dagen geleden maakte het Italiaanse team bekend dat de 37-jarige Fin nog een jaar mag blijven, zoals de verwachting was. Raikkonen is dan ook niet verbaasd dat hij mag blijven. Bij de contractbesprekingen was de deal snel beklonken volgens de wereldkampioen van 2007.

Raikkonen gaf daags na de bekendmaking te kennen dat hij al een tijdje op de hoogte was van de verlenging. "Ik wist het al een tijdje, maar nu heb ik het ook gelezen in de krant. We hebben maar kort met elkaar gesproken, we waren er zo uit" , aldus Raikkonen. Ondanks het feit dat Raikkonen sinds 2013 geen wedstrijd meer heeft gewonnen, stapt hij nog altijd met veel plezier in de wagen. Dat is ook de reden dat hij blij is met een contractverlenging. "Ik had niet bijgetekend als ik het niet naar m'n zin had en niet goed kon samenwerken met het team" , liet Raikkonen weten in een korte reactie.

Verder dan volgend seizoen wil Raikkonen dan ook niet kijken. De Fin bekijkt het van jaar tot jaar en ziet wel wanneer het voor hem ophoudt. "Op dit moment is het verstandig om het van jaar tot jaar te bekijken. Ik doe gewoon mijn best en dan zie ik wel of ik nog een contract krijg. Waarschijnlijk begint iedereen over een paar maanden alweer te speculeren over de volgende verlenging" , aldus een licht cynische Raikkonen. Met de contractverlenging van Kimi Raikkonen komt ook een contractverlenging van de 'nummer één' van het team Sebastian Vettel dichterbij. Hoewel Vettel een eerste bod van Ferrari afsloeg, is de verwachting dat de Duitser binnenkort zal bijtekenen bij de Italiaanse renstal.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi