Kimi Raikkonen over kritiek Ferrari-baas: 'Het komt wel goed'

10 jul. 2017 14:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Kimi Raikkonen kon ook tijdens de GP van Oostenrijk niet in het spoor blijven van zijn teamgenoot Vettel. De Fin kwam geen moment in de buurt van het podium en werd slechts vijfde. Zijn werkgever verlangt dan ook betere prestaties van de Fin.

Kimi Raikkonen niet onder de indruk van kritiek van Ferrari-baas

De boodschap van Ferrari topman Marchionne aan het adres van Kimi Raikkonen is duidelijk. De Fin moet simpelweg beter gaan presteren. Zo niet, dan is de kans groot dat Raikkonen het veld moet ruimen.

Terwijl Vettel de ene na de andere podiumplaats scoort, staat de teller bij Raikkonen nog maar op twee. Een groot contrast waardoor Ferrari ook kostbare punten verspeelt in het constructeurskampioenschap. Een doorn in het oog van de Italiaanse renstal. Marchionne uitte dan ook stevige kritiek op het rijden van de Fin. Volgens Marchionne mist Raikkonen een stukje bevlogenheid en komt hij zelfs wat 'lui' over.

Raikkonen blijft vrij nuchter onder alle kritiek en lijkt zich geen zorgen te maken over zijn toekomst in de Formule 1.

"Natuurlijk wil ik goed presteren. Mijn team wil dat ook en het enige wat ik kan doen, is alles geven. Het is niet zo dat ik het niet probeer. Soms zit het gewoon even niet mee. We blijven met zijn allen hard eraan werken en dan komt het wel goed."

De tijd voor Raikkonen begint echter te dringen. Aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract af en meerdere rijders hebben wel interesse in zijn stoeltje bij Ferrari.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen