Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen pissig over strategie Ferrari

Kimi Raikkonen was tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië nog de snelste Ferrari-coureur. Vanaf P2 deed hij een poging om de race naar zich toe te trekken. Uiteindelijk was het zijn teamgenoot Sebastian Vettel die er met de hoofdprijs vandoor ging.

Raikkonen bleef er tijdens het podiuminterview met Mark Webber na afloop zichtbaar stoïcijns onder en verklaarde dat het wel 'OK' was. "Het ging wel OK. We hadden niet het meeste geluk maar wat kun je er aan doen? Sebastian had vandaag meer geluk, dus ons team heeft het goed gedaan. Mijn snelheid was goed maar inhalen wil niet in Australië dus meer dan P3 zat er niet in." In de eindfase kwam de Fin nog onder druk te staan van Daniel Ricciardo maar tot een gevecht kwam het vervolgens niet. De 'Iceman' is dan ook blij dat hij zijn derde plek kon houden. "Daniel had nieuwere banden maar het lukte om hem achter mij te houden. Een derde plek is een OK start van het seizoen."

Toch was Raikkonen niet helemaal tevreden over de gang van zaken binnen Ferrari. Vooral het feit dat zijn teamgenoot Vettel optimaal profiteerde van de safety car situatie zorgde voor de nodige irritaties. Op de vraag van ESPN of hij verbaasd was over de strategie van zijn teamgenoot antwoordde hij: "Nee, niet echt." Om daar vervolgens direct aan toe te voegen: "Het enige waar ik wel verbaasd over ben, is dat het team mij hiervan niet op de hoogte bracht tijdens de race. Normaal bespreken we dit soort dingen over de radio maar nu wist ik van niks." "Natuurlijk bespreken we voor de race de diverse scenario's. Ook dit hebben we wel besproken en het pakte inderdaad goed voor Sebastian uit. Ik was dan ook niet zozeer verbaasd dat dit gebeurde maar wel dat ze het mij tijdens de race niet hebben verteld wat Sebastian deed."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"