Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen snapt niks van motorproblemen Ferrari

Nadat Ferrari in Japan voor het tweede weekend op rij werd getroffen door motorproblemen, is Kimi Raikkonen ten einde raad. De Fin heeft geen verklaring voor de problemen, die hij zelf 'een beetje vreemd' noemt.

De wedstrijd van Sebastian Vettel zat er in Japan al na vier ronden op, terwijl Kimi Raikkonen in Maleisië al voor de wedstrijd moest opgeven. Daarnaast had Vettel in Maleisië op zaterdag ook problemen, waardoor hij de race als laatste moest beginnen. "De problemen die ons teisteren de laatste wedstrijden zijn verre van ideaal" , was de nuchtere conclusie van Raikkonen na afloop van de GP van Japan. "Het is heel vreemd, want het is nu voor de tweede keer dat een wagen in de kwalificatie perfect loopt en net voor de race ineens stuk is."

De problemen zijn des te vreemder doordat ze uit het niets lijken te komen volgens Raikkonen. Het gehele seizoen draaide Ferrari prima, maar in de cruciale fase van het seizoen geeft de auto 'opeens' niet thuis. "Dit hadden we natuurlijk niet verwacht, het lijkt ook uit het niets te komen. Het is iets dat heel onverwacht komt en dat we moeilijk kunnen oplossen omdat het gewoon op pech lijkt." Voor de rest van het seizoen hoopt Raikkonen dat Ferrari zonder zorgen kan rijden. "We moeten de problemen toch proberen op te lossen oplossen en erachter komen wat de precieze oorzaak is. Hopelijk kunnen we dan nog mooie resultaten boeken" , besluit de Fin.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"