Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kimi Raikkonen stelt wederom teleur met vijfde plaats

Kimi Raikkonen wist ook in Oostenrijk niet te imponeren. Na zijn zwakke optredens in Canada en Baku, kwam de Fin ook totaal niet uit de verf in Oostenrijk. Vanaf een derde startpositie verliep de race erg teleurstellend, om uiteindelijk als vijfde over de streep te komen twintig seconden achter teamgenoot Vettel.

Eerder liet Ferrari topman Marchionne al weten dat hij niet tevreden over de prestaties en betrokkenheid van Kimi Raikkonen. Daar waar Sebastian Vettel aan de leiding van het WK gaat, weet de routinier niet te imponeren. Na negen races heeft hij slechts twee podiumplaatsen op zijn naam staan. Sebastian Vettel stond in zeven races op het podium en won er al drie dit jaar. " In het eerste deel van de race hadden we wat problemen met de balans van de auto. Ik had moeite met de banden aan het begin van de race, maar toen werd het steeds beter."

" De tweede set banden was perfect. Aan het begin van de tweede stint voelde de auto erg goed aan en hadden we een goede pace. Op dat moment lagen we te ver achter om de schade nog te herstellen. Toen de banden ouder werden wisten we nog goede rondetijden te realiseren." " Over het algemeen was het een een lastig weekend voor ons," concludeert ook Raikkonen zelf.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'