Kimi Raikkonen stelt wederom teleur met vijfde plaats

10 jul. 2017 09:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Kimi Raikkonen wist ook in Oostenrijk niet te imponeren. Na zijn zwakke optredens in Canada en Baku, kwam de Fin ook totaal niet uit de verf in Oostenrijk. Vanaf een derde startpositie verliep de race erg teleurstellend, om uiteindelijk als vijfde over de streep te komen twintig seconden achter teamgenoot Vettel.

Raikkonen: 'Het was een moeilijk weekend voor ons'

Eerder liet Ferrari topman Marchionne al weten dat hij niet tevreden over de prestaties en betrokkenheid van Kimi Raikkonen. Daar waar Sebastian Vettel aan de leiding van het WK gaat, weet de routinier niet te imponeren. Na negen races heeft hij slechts twee podiumplaatsen op zijn naam staan. Sebastian Vettel stond in zeven races op het podium en won er al drie dit jaar.

"In het eerste deel van de race hadden we wat problemen met de balans van de auto. Ik had moeite met de banden aan het begin van de race, maar toen werd het steeds beter."

"De tweede set banden was perfect. Aan het begin van de tweede stint voelde de auto erg goed aan en hadden we een goede pace. Op dat moment lagen we te ver achter om de schade nog te herstellen. Toen de banden ouder werden wisten we nog goede rondetijden te realiseren."

"Over het algemeen was het een een lastig weekend voor ons," concludeert ook Raikkonen zelf.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen