Kimi Raikkonen toont zich goede teamplayer bij Ferrari

30 jul. 2017 16:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Kimi Raikkonen was tijdens de tweede helft van de race duidelijk sneller dan Sebastian Vettel. De Duitser had last van een probleem met zijn auto, maar Ferrari beschermde de WK-leider en Raikkonen was de ideale buffer richting de Mercedessen. Het Italiaanse team stelde zo de tweede 1-2 van het seizoen veilig

Raikkonen: 'Helaas heb ik niet gewonnen vandaag'

Kimi Raikkonen klaagde na afloop niet over zijn tweede positie. De Fin snapte het belang van Ferrari en begreep de keuze van het team om hem achter Vettel te houden. De Duitser gaat aan de leiding in het WK en liep door zijn zege uit op concurrent Lewis Hamilton.

"Ik kon mijn fans helaas de overwinning niet geven, maar we scoorden een goede 1-2 voor het team. Ik had een erg goede auto vandaag."

"Vandaag had ik een goede start en ik heb de hele race achter Vettel gereden. Niet ideaal want ik had natuurlijk graag willen winnen."

Raikkonen wilde geen risico's nemen om zijn teamgenoot in te halen op de Hungaroring. Op het circuit is inhalen bijna niet mogelijk en toen het gevaar geweken was van Lewis Hamilton kon de Fin ook meer ontspannen.

"Het is hier niet mogelijk om in te halen, alleen als Sebastian een grote fout zou maken. Zeker bij teamgenoten neem je geen risico's."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen